fbpx

27.03.2018

Hip-hop

Joey le Soldat (BF)

Tirsdag d. 27. marts
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK inkl. gebyr
Køb billet Facebook
Koncerten er afholdt

Burkina Fasos unge rap-håb, Joey le Soldat, forener Sankara-regionens musiktraditioner med hårdtslående beats og politiske budskaber

 

“De sagde, Soldat, ‘vil du gerne være en stjerne? Så bliver du nødt til at rappe på fransk eller engelsk…’ Skulle jeg virkeligt glemme, hvor jeg kommer fra?!” Sådan præsenterer Joey le Soldat selv sin gennembrudsplade, “Burkin Bâ”, fra 2014. For selvom Joey le Soldat er inspireret af amerikansk 90’er hip-hop som Wu Tang Clan, så er hans musik dybt forankret Sankara-regionens musiktraditioner og sprog.


Det var her i Sankara i Burkina Faso, at Joeys far kæmpede som frihedskæmper, og navnet ‘le Soldat’ er en hyldest til familiens og regionens kamp. I 2014 blev Joey le Soldat en vigtig stemme i den ungdomsbevægelse, som var med til at vælte Blaise Compaoré. På det tidspunkt havde Compaoré været ved magten i 27 år efter coup d’état i 1987 og Joey le Soldats eksplosive og politiske rap blev soundtracket for ungdomsbevægelsernes kamp mod Compaoré.


Med dybe rødder i Sankaras musiktraditioner og med attituden fra 90’er hip-hoppen leverer Joey le Soldat hæsblæsende koncerter med lige dele polyrytmiske trommeforløb og hårdslående beats.

 

Tirsdag 27. marts

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00