Onsdag _11.09.24160 DKK + gebyr

Jim White & Marisa Anderson AU/US – ÅBNINGSUGE

To mesterlige instrumentalister mødes i symbiotisk improv-projekt

De to mesterlige instrumentalister Marisa Anderson og Jim White (Dirty Three, Xylouris White) mødes i et symbiotisk improv-projekt, hvor Andersons flydende guitarspil og Whites hektiske, rullende trommefigurer forenes på magisk vis. Efter den fremragende debut “The Quickening” (2020), som sendte glædesbølger igennem hele den alternative musikscene, er de aktuelle med nyt album og spiller op under åbningsugen på Nørre Allé.

Marisa Anderson og Jim White er to distinkte og mesterlige instrumentalister, hvis kollektive diskografi omfatter talrige projekter på tværs af folk-, indie rock- og avantgarde-spektret. Marisa Andersons guitarspil er flydende, følelsesladet og mesterligt, og udforsker amerikanske traditionelle stilarter i samspil med minimalisme, drone og elektronisk musik. Teknisk bevæger den Portland-baserede guitarist sig mellem moderne klassisk musik og vestafrikanske fingerteknikker som hun har lært ved at spille med tuareg-guitarister som Mdou Moctar. Australske New York-baserede Jim White gjorde sig bemærket i starten af 90’erne med den legendariske Melbourne post-rock-trio Dirty Three, før han etablerede sig som en eftertragtet samarbejdspartner for navne som Will Oldham, Nick Cave, Smog og Nina Nastasia. Ikke mindst er Jim White den ene del af duoen Xylouris White som har spillet flere fremragende koncerter på ALICE.

Ikke mindst er Marisa Anderson og Jim White begge kendt som soniske eventyrere med meget intuitive tilgange til deres instrumenter. Denne særlige fælles sensibilitet og æstetiske forståelse omkring musikken udformer sig i et nærmest symbiotisk samspil, når Anderson og White mødes som duo. Det kom første gang til udtryk på debuten “The Quickening” (Thrill Jockey, 2020), som blev improviseret direkte i studiet uden forudgående øvere eller prøver. Magien fra den rene improvisation udspiller sig i dynamiske og lydmættede stykker, som rullende og svulmende bevæger sig frem i arrytmiske toppe og dale. “The Quickening” sendte bølger igennem hele den alternative musikscene og høstede flotte anmeldelser i bl.a. Pitchfork. Marisa Anderson og Jim White er nu aktuelle med deres andet album, og i den forbindelse spiller de koncert på ALICE i åbningsugen på Nørre Allé. Det er match made in heaven!

Sagt om Jim White & Marisa Anderson
“White’s powerful sense of flowing no-time works in elegant tandem with Anderson’s phrasing, joining to create a unified third voice that is neither exactly rhythmic nor melodic.” – Pitchfork

Onsdag _11.09.24
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK