fbpx
Lørdag 11.03.2023160 DKK

Jembaa Groove INT

Jazz og 70’er-soul møder vestafrikansk highlife i en driftsikker groovemaskine

Jembaa Groove dykker ned i påvirkninger og musiktraditioner fra begge sider af Atlanten. Ovenpå det rytmiske hjerteslag fra vestafrikansk highlife tilføjer den syv personer høje Berlin-baserede gruppe et sepiatonet filter af varme og organiske elementer fra amerikansk 70’er-soul og jazz. Resultatet er en både stilsikker og mangeartet groovemaskine, der går direkte i fødderne.

Jembaa Groove er en musikalsk legeplads, og sjovt nok er gruppen bogstavelig talt blevet til på en legeplads. I slutningen af 2020 faldt Yannick Nolting og Eric Owusu i snak, da de skulle hente deres børn på en lokal legeplads i Berlin. Yannick Nolting er bassist, komponist og producer, mens Eric Owusu er percussionist, vokalist og sangskriver. De to musikere opdagede hurtigt en fælles kærlighed til vestafrikansk musik, og snart stod de i et studie og skabte musikalske stjernestunder sammen.

Den musikalske rejse tog fart, da en række af Berlins bedste musikere på området sluttede sig til gruppen. Resultatet er Jembaa Groove, et syv personer højt ensemble, som kombinerer jazzede stemninger fra den berlinske undergrund med vestafrikansk highlife og adowa. Med rosende ord og airplay fra medieplatforme over hele kloden – KEXP, BBC6 og Worldwide FM for blot at nævne nogle – har de skabt bølgebevægelser med deres både hybride, eklektiske, stilsikre og medrivende lyd, som de demonstrerer på debutalbummet “Susuma”.

De syv bandmedlemmer har rødder i alle verdens hjørner, og deres øvere er omdrejningspunkter for et sprogligt, kreativt og kulturelt miks. Vokalisten Eric Owusu synger på de vestafrikanske sprog Ga, Yoruba og Twi, såvel som hybrid-engelsk. I lige så høj grad trækker på inspiration fra highlife-pionererer som Ebo Taylor og Dr. K. Gyasi, som de benytter sig groove-mekanikken hos amerikanske soul-ikoner som Charles Bradley og Lee Fields. Alle bandets medlemmer er bosat i Berlin, og påvirkningen fra byens hiphop- og jazzmiljøer skinner også igennem i deres lydbillede.

Lineup:
Eric Owusu (Ghana) – Vokal/percussion
Yannick Nolting (Tyskland) – bas
Moses Yoofee Vester (Tyskland/Ghana) – keyboard
Babatunde Agonglo (Benin) – guitar
Nir Sabag (Israel) – trommer
Merav Goldman (Israel) – blæsere
Goncalo Mortagua (Portugal) – saxofon

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Lørdag 11.03.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×