Torsdag _07.03.24200 DKK + gebyr

Jards Macalé BR + DJ Carla from Batukizer BR/DK – FÅ BILLETTER

Visionær tropicália-legende fejrer 50-året for sit mesterværk

Sidste år kunne den visionære brasilianske tropicália-legende Jards Macalé fejre 50 års jubilæum for sit første selvbetitlede album fra 1972 – et album, hvor forførende samba og bossa møder kradsende rock, klassiske harmonier og improvisatorisk jazz. Albummet har for nylig fået en revival og inspireret mange nye kunstnere med oprør i blodet. Vi er beærede over at kunne præsentere den nu 80-årige Macalé, når han gæster ALICE og opfører “Jards Macalé” med fuldt band. Den anerkendte DJ Carla from Batukizer (Carla Schack) varmer festen op inden koncerten med et afro/brasiliansk vinyl-set og live percussion.

OBS: billetsalget går igang torsdag 23. November kl 10

Den Rio de Janeiro-fødte musiker, sanger, skuespiller og producer Jards Macalé (også kendt som Macalé) har i mere end fem årtier defineret sig som en af de mest indflydelsesrige brasilianske kunstnere og samtidig som et forbillede for mod, integritet og kunstnerisk frihed for generationer. Macalé slog sine første musikalske folder under opblomstringen af 1960’ernes tropicália-bevægelse, og har samarbejdet med stjerner som Gal Costa, Gilberto og Caetano Veloso. Men da tropicáliaen opnåede tiltagende international opmærksomhed og popularitet, løsrev Jards Macalé sig med begrundelsen, at bevægelsen havde mistet sin kunstneriske selvstændighed og integritet.

Det visionære og oprørske løber som en rød tråd gennem Jards Macalés karriere og virke. Han er en kunstner, der aldrig har bøjet sig for kulturindustrien eller accepteret standardiseringen af æstetiske bevægelser. Macalés imponerende biografi er således et vidnesbyrd om musikkens elektrificerende kraft og hans ubøjelige ånd af kunstnerisk oprør. Gennem sit mere end 50-årige virke i musikken er Jards Macalé forblevet tro mod sin vision og har ufortrødent omfavnet det utraditionelle og udfordret status quo gennem samfundskritiske og genreudfordrende værker.

I 2022 fejrede Jards Macalé 50-års jubilæum for sit selvbetitlede debutalbum “Jards Macalé”, som har opnået status som et banebrydende mesterværk udgivet af Philips i 1972. Den ikoniske plade indeholder klassikere som “Vapor Barato”, “Mal Secreto”, “Farinha do Desprezo”, “Revendo Amigos” og “Hotel das Estrelas”, som siden er blevet fortolket af brasilianske stjerne som blandt andre Gal Costa. Albummet, hvor brasilianske genrer som samba og bossa nova forenes med kantet rock, klassiske harmonier og uregerlig improvisatorisk jazz, vidner om Macalés visionære og modige tilgang til musikken og hans udfordring af tropicália-bevægelsens lyd. Gennem årene har en ny generation af musikere opdaget “Jards Macalé” fra 1972, hvilket har givet albummet en revival og en ny aktualitet og samtidig inspireret til nye samarbejder.

Sidste år samlede Jards Macalé et stærkt nyt band og satte scener over hele Brasilien i levende svingninger og nu går turen altså til Europa. Sammen med Gui Held på guitar, Pedro Dantas på bas og Maria Portugal på trommer, opfører Macalé sit debutalbum “Jards Macalé, som også er blevet genudgivet til touren. Vi er stolte af at kunne præsentere ham på ALICE til marts. Den anerkendte DJ Carla from Batukizer (Carla Schack) varmer festen op inden koncerten med et afro/brasiliansk vinyl-set og live percussion.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Torsdag _07.03.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 200 DKK + gebyr

Køb billet200 DKK