fbpx
Torsdag 10.11.2022120 DKK

Jacob Kirkegaard: LANDET + Kirstine Vindelev: IMITATIONER AF LIV at H15 // Gong Tomorrow 2022

Storstilet festivalåbning med slagterrave og syngende produktionsdyr

Åbningen af årets Gong Tomorrow Festival byder på storstilet gallaåbning med slagterrave og syngende produktionsdyr på H15 i Kødbyen.

Jacob Kirkegaard: LANDET
Kom og dans til mejetærskerens uophørlige brusen og malkemaskinernes mekaniske sugen når Jacob Kirkegaard præsenterer LANDET til åbningen af årets Gong Tomorrow Festival. LANDET er et lydportræt af det mekaniserede landbrug. I kraft af høresansen tilbyder værket et reality check med den kolossale industri, som mange af os kun møder i form af supermarkedets fremmedgjorte foliebakker. Over halvandet år har Jacob Kirkegaard foretaget optagelser på svine-, kvæg- og kyllingefarme. Udstyret med mikrofoner har han fået adgang til slagtehallerne på Danish Crown, hvor 20.000 grise lader livet dagligt. 

LANDET portrætterer den menneskeskabte, brutale landbrugsindustri med snorlige marker og golde, neonoplyste stalde, der gennemhuller det danske landskab. Vi kommer helt tæt på industriens ustandselige og nærmest hypnotiserende klangunivers, som med sin endeløse pulseren og hamren bliver helt technoagtig. Værket er et bestillingsvæk for 4 højtalere til årets Gong Tomorrow Festival og uropføres denne aften på H15.

Om Jacob Kirkegaard
For den danske lydkunstner Jacob Kirkegaard findes der musik overalt. Han undersøger den potentielle musikalitet i skjulte lydlag i miljøet, og med sin nysgerrige tilgang til komposition og avanceret, hjemmebygget optageudstyr, skaber han fascinerende og intime lydværker. Ud af optagelser af bl.a. vulkanjord, øde landskaber, skrald og menneskelig har han sammensat forunderlige soundscapes.

Kirstine Vindelev: IMITATIONER  AF LIV
Dyrelyde er noget af det første, små menneskebørn lærer at sige. Komponist Kirstine Vindelev er selv vokset op på landet med den danske sangskat, som enten romantiserer eller latterliggør dyrenes øf og muh. Med IMITATIONER AF LIV lader Kirstine Vindelev dyrene komme til orde i form af musik. Gennem en researchbaseret tilgang har hun skabt et korværk for dyrelyde, som forholder sig naturtro og empatisk til køernes sang og ammesøernes grynten i stalden. Hvis vi lytter solidarisk på tværs af arter, kan vi så høre en musikalitet i produktionsdyrenes lyde?

Værket er transkriberet fra dyrelyde og komponeret til fire sangere og en janitshar, som imiterer skramlen i slagterhallen. IMITATIONER AF LIV bringer lytterne tættere på dyrene og inviterer til nye forbindelser til den såkaldte natur, som mennesker og det økonomiske system brutalt profiterer på. Titlen henviser til den gengivelse af dyrenes ytringer, som Vindelev har komponeret og frembragt gennem optagelser og nærværende lytning. Titlen refererer også til landbrugets rationaliserede distance til produktionsdyr som følelsesvæsener. En distance, som muliggør kødproduktion i en enorm global skala gennem mekaniske inseminationer og biopolitiske efterligninger af dyrs forplantningsinstinkter. IMITATIONER AF LIV opføres denne aften for første gang af fire klassiske sangere og en janitshar. 

Om Kirstine Vindelev
Gennem musikalske iscenesættelser af ord og lyde komponeret for stemme og krop, udforsker den danske komponist Kirstine Vindelev i sine værker komplekse tilstande og systemer. En komposition tager ofte afsæt i et dybtliggende behov for at bryde det velkendte og afstemte og udfordre de iboende associationer og forventninger som et materiale og en form rummer. Her opstår nuancer, tilføres nye spørgsmål, luft og inspiration.

Om Gong Tomorrow
Gong Tomorrow 2022 er en festival for mangeartet lytning som finder sted fra d. 10-12 november. Gennem tre dage giver vi mikrofonen til alt det, der er mere end menneskeligt. Festivalen præsenterer et vildtvoksende program af eksperimenterende musik, lydkunst og nyskrevne værker, som viser veje til at mærke forbundethed med andre arter. 

Festivalen skærper sanserne og stiller ørerne ind på sjældent hørte frekvenser. Hvis vi abstraherer fra larmen af menneskeskabte lyde, er den såkaldte natur overhovedet ikke stille og rolig. Det summer, det brummer, det suser, det knager, det bræger, det kribler og krabler. Gong Tomorrow udforsker musikkens potentialer til at åbne en mere mangesproget verden og fejre vores forbundethed. Festivalen er præsenteret i samarbejde med ALICE.

Torsdag 10.11.2022
Venue: H15
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×