Onsdag _17.04.24160 DKK + gebyr

Ivo Dimchev BG

Kabaret, opera, balkanfolk og mørk poesi smelter sammen i vild performancesetting

Kabaret, opera, balkanfolk, avantgarde, schlager og mørk poesi smelter sammen i bulgarske Ivo Dimchevs dragende univers. Når den kamæleonske koreograf, performer og queeraktivist gæster ALICE, kan en hvilken som helst persona fra hans farverige verden indtage scenen og elegant hive tæppet væk under publikum.

Bulgarske Ivo Dimchev har i mange år været berygtet og elsket som en performancekunstner, koreograf og queeraktivist, som med ekstreme iscenesættelser og sin kamæleon-agtige evne til at skifte udtryk, kan provokere og skabe røre og opsigt. De seneste år har 48-årige Dimchev kastet sig over musikken, og det er der kommet et uimodståeligt dragende projekt ud af.

Med sangtekster, der væver en mørk poesi omkring en lyd, der har tråde til både caberet, opera, balkanfolk, avantgarde og schlager, er Ivo Dimchevs udtryk lige dele lunefuldt, dramatisk og elegant. Hans ømme og emotionelle vokal, der sender tankerne mod Anohni and the Johnsons såvel som store discodivaer og skifter karakter fra det bluesede til det melankolske, kan gøre selv den tørreste kiks blød i knæene. På scenen kan Dimchev fremstå som rockstjerne i det ene sekund og som primadonna i det næste – det er på én gang dragende, vedrørende og humoristisk.

Som musiker har Ivo Dimchev tre albums og adskillige singler i bagagen, der alle stikker i forskellige retninger og nysgerrigt udforsker alle mulige og umulige genremix og udtryk. Han har spillet på venues og festivaler rundt i verden, senest en meget rost koncert på Eurosonic 2024. Dimchev har vundet adskillige priser for sit arbejde som koreograf og performancekunstner, og giver udover sit kunstneriske arbejde også masterclasses på bl.a. National Theater Academy i Budapest, det Kongelige Dansekonservatorium i Belgien i Antwerpen og Hochschule der Künste i Bern. Der venter en vidunderlig og sjælden liveoplevelse, når Ivo Dimchev spiller koncert på ALICE til april.

Sagt om Ivo Dimchev
“Animalistic one moment, delicate the next, he meshes darkness and lightness with verbal and physical dexterity.” – The New York Times

“A queer performance artist who improbably became one of the most famous Bulgarian singers songwriters.” – The New Yorker

“Ivo Dimchev is a cultural phenomenon.” – BBC Radio See less

“Wherever it says Ivo Dimchev, there’s pure entertainment inside.” European-cultural-news

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Onsdag _17.04.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK