Udsolgt
Torsdag 09.02.202380 DKK

Ipek Yolu + Ba Balance

Saz, surfguitar og groovy afrikansk percussion

ALICE åbner Vinterjazz 2023 med en storslået dobbeltkoncert. Ipek Yolu, der tæller medlemmer fra bl.a. Hudna, Junglelyd, Sorten Muld og AddisAbabaBand, spinder en syret silkevej af saz, funk og surf guitar. Den dansk-gambiske duo Ba Balance, der består af guitarist Preben Carlsen og percussionist Sal Dibba, byder på elektrisk ørken-guitar, fængende riffs og groovy afrikansk percussion. Koncerterne er en del af Vinterjazz.

Ipek Yolu
Ipek Yolu er det tyrkiske navn for Silkevejen – der tidligere forbandt kulturer verden over. På samme måde forbinder gruppen Ipek Yolu, der er opstået omkring Aarhus’ Roots & Hybrid-scene, talrige kulturer. Tunge elektro-cumbia grooves, saz riffs og surf guitar smeltes sammen i et multikulturelt orgie af sydamerikanske rytmer, anatolsk psykedelisk folk og 60’ernes syrerock. En kaleidoskopisk blanding af musik fra alle verdenshjørner formidlet af et stærkt hold af musikere fra bands som Hudna, Junglelyd, Sorten Muld og AddisAbabaBand. Ipek Yolu har før givet blændende koncerter på ALICE og har i det hele taget spillet flere roste shows, deriblandt på Roskilde Festival 2022. Med sin nye besætning tæller gruppen – foruden saz-spiller Orhan Özgur – medlemmerne Olaf Brinch (bas), Frederik Emil Bülow (trommer) og Malthe Jepsen (keys). Nu åbner de Vinterjazz på ALICE på Stairway mere svingende og funky end nogensinde før!

Ba Balance
Ba Balances udtryk spænder lige fra støvede sub-sahariske stemninger over filmiske landskaber til dansevenlige grooves og vilde soli. På deres anmelderroste debutalbum ‘Around the Crocodile Pond’ (One World Records, 2020), fortolker de to gamle venner ti instrumentale numre af Preben Carlsen. Repertoiret afspejler Carlsens nysgerrighed og mange musikalske rejser til det afrikanske kontinent og eksperimenterer samtidig med elementer af syrerock, jazz og blues. Hele herligheden serveres i et udfordrende samspil med den medsammensvorne, mangeårige kollega og percussion-virtuos Sal Dibba. Carlsen & Dibba har hver især spillet med et væld af verdensstjerner. I Danmark er de nok mest kendt for deres mangeårige samarbejde med Dawda Jobarteh og Moussa Diallo.

Koncerterne er en del af Vinterjazz – en landsdækkende musikfestival, der fejrer jazzen og udforsker dens mange forgreninger. Vinterjazz 2023 finder sted den 2.-26. februar. Læs mere om festivalen på www.jazz.dk

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse i 2023.

Torsdag 09.02.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 80 DKK inkl. gebyr

Udsolgt
Udsolgt
×