Udsolgt
Onsdag _30.09.20120 DKK + gebyr

Hvalfugl Releasekoncert

Nordic roots og jazz

Nordisk folkemusik møder jazz i et varmt og organisk sammenspil, når Hvalfugl folder den musikalske faldskærm ud. Koncerten markerer release for trioens nye album.

OBS! ALICE følger myndighedernes retningslinjer vedr. COVID-19 nøje. Alle koncerter i august/september/oktober afholdes derfor med siddepladser og et stærkt begrænset antal billetter. Læs mere om vores COVID-19 tiltag her.

Sammen med navne som Bremer/McCoy og Elof & Wamberg tilhører den aarhusianske trio Hvalfugl en spændende ung generation af musikere, som bygger bro mellem nordisk folkemusik og jazzens klang. Dette genrefelt har nok sine forgængere hos bl.a. flere kunstnere på det toneangivende ECM-label, som Hvalfugl da også vedkender sig en stor gæld til. Alligevel er der en perlende friskhed og en egen lyrisk nerve i Hvalfugls bud på jazzet folkemusik til vores tid.

De har skabt et unikt fælles lydbillede med kontrabas, el-guitar, klaver og harmonium. Hvalfugl mener selv, at den særegne sound kommer fra en blanding af gammel nordisk musiktradition, samt inspiration fra mange moderne musiktyper som jazz, folk, world og pop.

Allerede debutalbummet “By” og ep’en “En Dag I Oktober”, fik en del opmærksomhed fra både danske og udenlandske medier. I 2019 udkom så albummet “Som en faldskærm”, og atter var pressen begejstret. “Som en faldskærm” nuancerer Hvalfugls gennemgående kredsen omkring lethed og tyngde, sorgløs sommerstemning og uudgrundelig efterårsmelankoli. En balance, som man også finder i den danske og svenske folkemusiktradition, som Hvalfugl henter en stor del af inspirationen fra.

Det er musik med luft under vingerne, nænsomt sammenspil og perlende poetiske melodier, som sender tankerne i retning af både lyse nordiske nætter og efterårsglød i trækronerne. Glæd dig når denne udsøgte trio gæster ALICE til september, hvor de markerer release for nyt album.

Sagt om Hvalfugl:

“…man har vitterligt ikke svært ved at føle sig hensat til et bølgende dansk landskab udsat for et mildt vejrlig, når man lader sig føre med ind i musikkens natur i selskab med trioen.” – Kim Skotte, Politiken

“De bringer fred og ro til lands. Det er jazz med en folketone så knejsende smuk, at fuglene synger og himlen er mere blå end den gode tusch fra den store tuschpakke.” – Niels Overgård, Jazznyt

Onsdag _30.09.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Udsolgt120 DKK
Udsolgt