Udsolgt
Fredag _09.10.2050 DKK + gebyr

Himmelrum release show – ekstra koncert

Kraut og experimental rock

Det spraglede og eksperimenterende københavnske band Himmelrum indbyder til releasekoncert for bandets 3. album på ALICE. Programmet åbnes af Jakob Folke Ivarssons lydinstallation Music For Extinct Birds – A Requiem. Da aftenens koncert hurtigt blev udsolgt, sættes nu en ekstra matinékoncert i salg. Dørene åbnes kl. 16.30, hvor Jakob Folke Ivarssons lydinstallations afspilles. Koncerten med Himmelrum starter 17.30.

OBS! ALICE følger myndighedernes retningslinjer vedr. COVID-19 nøje. Alle koncerter i september/oktober afholdes derfor med siddepladser og et stærkt begrænset antal billetter. Læs mere om vores COVID-19 tiltag her.

OBS! Billetkøb foregår efter donationsprincip, hvor du selv vælger om du vil betale 50, 100 eller 200 dkk. Donation går direkte til bandet.

Himmelrum er et københavnsk band, der spiller farverig, ekstatisk og glitchy rockmusik. Denne aften bliver en storslået fejring af bandets 3. album, hvor Himmelrum for første gang byder danske tekster og sang velkommen i deres hidtil instrumentale univers.

Aftenen indledes af installationen Music For Extinct Birds – A Requiem, en koncert med Himmelrum og efterfølgende god dance fra DJ-pulten. Du kan tage hjem iført glitrende Himmel-merch med den nye plade under armen.

Himmelrums musik byder på en konstant sværdkamp mellem det stramt komponerede og det spontane – storslåede rockhymner, ekstrem støj og den blide salighed flyder sammen i fri leg. Med en bred vifte af lyd, bestående af trompet, guitar, trommer, synths og dansksprogede vokaler, lader bandet deres sange udvikle sig, indvikle sig og strække sig ud i en smeltende blanding af bl.a. rock, shoegaze, krautrock og popmusik.

Bandet har dybe rødder i den danske DIY-scene og fællesskabet omkring Honeyland Festival på Bornholm, men har i den seneste tid spillet mange større koncerter i Danmark, bl.a. en fælleskoncert med Damo Suzuki fra legendariske Can og et udsolgt Alice sammen med Kogekunst. Der stod også Himmelrum på Roskilde Festivals plakat i 2020.

Himmelrum har tidligere udgivet to albums – den selvbetitlede debut i 2017 og “Free Camping Romania” i 2018, som er skrevet og delvist indspillet på et roadtrip gennem Østeuropa.

Med udgivelsen af albummet følger en gennemarbejdet visuel side, der inkluderer en musikvideo-trilogi, der bevæger sig i et surrealistisk krydsfeltet mellem animation og virkelighed. Himmelrums visuelle side skabes af Lucas Kober og et tysk/italiensk hold af grafikere, der også står for scenografien for denne koncert.

Sagt om Himmelrum:

“Med en almægtig trompet som det bærende led, bragende rytmer fra den oprejste trommeslager og bidende toner fra de to guitarister, skabte Himmelrum en storslået luftopstigning, der for en kort stund krængede sjælen ud af kroppen og tilbage igen“ – Regnsky

“​Der er udgivelser, der giver sig selv. Man lytter ved, at det er i den ene eller den anden genre, den eller den variant. Og så er der udgivelser som Himmelrums selvbetitlede debutalbum, der hver gang, man mener at have fået taget på den, transformerer sig og tvinger en til at gentænke den label, man var ved at skrive færdig med den sorte tusch.“ – Undertoner

Music For Extinct Birds – A Requiem

Aftenen indledes af båndinstallationen Music For Extinct Birds – A Requiem, sat op af Jakob Folke Ivarsson Og Forlaget Kornmod. Ved at lytte til det tabte – de uddøde fugle, bliver vi forhåbentlig vist mindet om, at værdsætte det vi kan observere nu, før også det går tabt. Uden at haste videre til det næste uden at have mærket skønheden i det forhenværende. Alle de lyde der vil blive spillet for publikum kan ikke høres i den levende natur mere. Disse fuglearter er foregået på grund af menneskets indprent på jorden.

Photo: Malthe Folke Ivarsson

Fredag _09.10.20
Dørene åbner kl: 16:30
Koncerten starter kl: 17:30
Pris: 50 DKK + gebyr

Udsolgt50 DKK
Udsolgt