Tirsdag _10.10.23125 DKK + gebyr

Helen Money US + Minais B & Jihaan Yussuf

Tonstunge støjudladninger på forstærket cello

Katarsisk støj, aggressiv intensitet og æterisk skønhed: Helen Money alias Alison Chesley er en samtidens mest nyskabende cellister, der spænder fra avantgarde-metal til ny kompositionsmusik. Gennem tre årtier har hun skabt stor og mørk musik i samarbejde med sværvægtere som Jarboe (Swans), Steve Albini og Russian Circles. Oplev visionært cellospil med en sønderrivende rock-nerve, som man sjældent hører strengeinstrumentet udsat for.

At opleve Helen Moneys gennemrystende tilgang til celloen er en både martrende og sublim oplevelse, der favner så forskellige udtryk som minimalisme, nye kompositioner, avantgarderock og doom metal. Det kan blive direkte uhyggeligt, når Helen Money bevæger sig ud i de mest truende stemningslejer, der fremkalder indre billeder af tordenskyer og afbrændte skove. Hvis man holder af rockpræget avantgardemusik i tråd med navne som Swans, Sunn o)) og Colin Stetson, såvel som eksperimenterende metal som Liturgy eller Earth, så er Helen Moneys kompromisløse univers et oplagt sted at tage på soniske opdagelsesrejser.

I hendes fængslende live-performances bruger hun atypiske plukke- og stryge-teknikker, hvilket giver hende adgang til at transmittere de mørkeste og mest voldsomme afkroge af den menneskelige eksistens. Med en vildtvoksende skov af forstærkere og guitar-effektpedaler for sine fødder bevæger hun sig i et felt mellem ekstrem-musik og nye kompositioner.

Alison Chesley har i tre årtier skabt kompromisløs og enestående musik, der tager på opdagelsesrejse i celloens muligheder. Karrieren strækker sig fra bandet Verbow til den seneste anmelderroste udgivelse “Trace”, som er skabt i samarbejde med komponisten og produceren Will Thomas og er udkommet på Thrill Jockey.

Skrevet om Helen Money:

Powerful, harrowing and liberating.  Like the best metal music, it leaves an immediate, indelible impression.” (Dusted Magazine)

Over-ear headphones recommended — but no matter how you hear it, Trace will weave its way into your brain circuitry.” (Chicago Reader)

Minais B & Jihaan Yussuf
Med base i København præsenterer de to kunstnere Minais B & Jihaan Yussuf en kombination af musik og poesi, der kredser om temaer som længsel og kærlighed. Underfundige synthesizere og melankolske harmonier blandes med dvælende ord.

Forfatteren Jihaan Yussuf arbejder i tekstformater lige fra prosa til drama og berørre temaer som kærlighed, smerte og længslen efter forståelse. Minais B alias Villads Klint sammenvæver kontrasterende musikalske ideer til eventyrlige narrativer om sorgprocesser og de former, de antager.

Tirsdag _10.10.23
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 125 DKK + gebyr

Køb billet125 DKK