Torsdag _23.09.21120 DKK

Halvcirkel x Yngel at Brorsons Kirke

Minimalism, composition og progressive strings

ALICE lancerer en helt ny koncertserie med nykomponerede værker. ALICE Works udspringer af et open call under lockdown i foråret 2021, og publikum kan se frem til en storslået åbning af serien, når den eksperimenterende guitar-duo Yngel i Brorsons Kirke præsenterer nyt værk skabt til det progressive strygerensemble Halvcirkel.

Koncerten er med unumm. siddepladser og foregår i Brorsons Kirke.

Grænsesøgende elguitarmusik sammensmeltes med progressiv strygekvartet. Elguitarduoen Yngel har skrevet et nyt værk, hvor de i mødet med den nyskabende strygekvartet Halvcirkel skaber et udtryk fyldt med skrøbelig kompleksitet og melankolsk resonans. Værket tager udgangspunkt i Yngels sfæriske og tonale univers, og grænsen mellem komposition, tekstur og improvisation.

Yngels musik og guitarspil bevæger sig forbi de kendte traditioner til steder, de færreste har været.

Sten og metalobjekter bliver brugt til at udfolde guitarens klange. Yngel rækker tilbage i fortiden og skubber samtidig blidt og vedholdent til grænserne for hvordan lyde kan blive til med elektriske guitarer. De har i de seneste år turneret i England og Sydøstasien og udgivet fem album, hvor deres forrige album med den indonesiske tarawangsa-spiller Teguh Permana blev nomineret til Danish Music Award Jazz. Yngel er Emil Palme og Taus Bregnhøj-Olesen.

Den progressive strygekvartet Halvcirkel har både herhjemme og internationalt skabt opmærksomhed med deres til tider blide, til tider ekspressive udtryk, der trækker på ny klassisk musik, minimalisme og improvisation. De har samarbejdet med store navne som Terry Riley og Craig Leon og har netop været aktuelle i Madame Nielsen og Christian Lollikes teaterstykke “Verdensfrelserinden”. Gruppen, der har base i København, udfordrer den gængse oplevelse af den klassiske strygekvartet og åbner formatet op ved bl.a. at spille uden noder og frit improvisere både i og uden for kompositionerne. Halvcirkel stræber efter at frigøre sig fra regler og idealer for at opnå større samhørighed og autencitet.

Glæd dig til dette samarbejde mellem to grupper, der hver især leverer ægte strenge-magi, og hvis klange uden tvivl vil slå gnister, når de indtager Brorsons Kirkes smukke rum.

Om ALICE Works:
ALICE arbejder for at udvikle musikken. Derfor søsatte vi under lockdown i starten af 2021 et Open Call om at udvikle nye formater og skabe nye værker. Dette Open Call blev til ALICE Works – en koncertserie, hvor vi hen over 2021 og 2022 præsenterer nye værker skabt af de kunstnere, som vi udvalgte fra puljen af ansøgere.

Torsdag _23.09.21
Dørene åbner kl: 19:30
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet120 DKK