Torsdag _21.10.21120 DKK + gebyr

Groupa w. Sara Parkman och Samantha Ohlanders (SE)

Nordic roots og contemporary folk

Et sandt fyrtårn i den nordiske folk fylder 40, og det skal fejres med en helt særlig koncert. Legendariske Groupa drager på jubilæumstour, hvor de optræder i en særlig konstellation med to af vor tids mest vedkommende forvaltere af svensk folkemusik: Sara Parkman og Samantha Ohlanders. Koncerten præsenteres med støtte fra PULS.

Koncerten foregår i Musikhuset København og er med unumm. siddepladser.

Svenske Groupa er et unikum på den nordiske folkemusik-scene. En gruppe, der i skiftende konstellationer har udforsket og udfordret den nordiske folkemusik siden 80’erne. Til tider bevæger de sig i mystiske og meditative lag med dyk ned i nærmest shamanistiske stemninger, andre gange spiller de en art legende prog-folk.

I deres aktuelle konstellation består Groupa af Mats Edén (viola d’amore, hardangergfele), Terje Isungset (slagtøj, jødeharpe) og Jonas Simonson (fløjter). De tre mesterlige musikere har senest gjort sig bemærket med de tre anmelderroste ‘Kind of Folk’-plader, der tager livtag med henholdsvis svenske, norske og islandske tradition fra forskellige egne. Det er musik, der ledsager menneskets rejse fra vugge til grav, fra bryllup og fest til sorgfulde og ensomme stunder. Og Groupa formår at favne hele dette righoldige materiale med lyriske stemninger, musikalsk nerve og med et godt øre for folkemusikkens verden af sære syner og drømmende atmosfærer. Nok så vigtigt er det musik, som ikke blot bruger nordisk som et smart modeord, men som i sandhed afdækker dybe lag i det fællesnordiske.

Groupa er et fantastisk live-band, hvad man i nyere tid har kunnet opleve på bl.a. Musik over Præstø Fjord, Fanø Free Folk Festival og på ALICE. Når de markerer deres 40 års jubilæum bliver det dog i en helt særlig konstellation, hvor de medbringer to af svensk folkemusiks mest markante kontemporære stemmer: Sara Parkman og Samantha Ohlanders. Med to violiner og to stemmer er Parkman og Ohlanders en duo, der både udforsker og udfordrer traditionen med greb fra improvisationsmusikken og med et ofte kritisk blik på de magtstrukturer, der også kan være indlejret i traditionen. Et træk, som gør dem til en yderst vedkommende stemme på folkemusikscenen. Sara Parkman har allerede kunnet opleves til udsolgt koncert på ALICE med sit eget projekt.

Det er derfor med stor stolthed at vi kan byde på denne nordiske folk-supergruppe i Musikhuset København, hvor man både kan opleve Parkman og Ohlanders som duo, Groupa som trio og til sidst hele holdet sammen. En overdådig fejring og en aften, som meget vel kan sende dig hjem med en ændret opfattelse af, hvad folkemusikken kan.

Torsdag _21.10.21
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK