Søndag 05.09.202130 DKK

Goodiepal & Bananskolen: Narc Beacon 20 års jubilæum

Experimental electronic, avantgarde og performance art

For 20 år siden udkom det nu legendariske album “Narc Beacon” af den danske computermusikpioner Goodiepal. Gong Tomorrow præsenterer den ultimativt uforudsigelige jubilæumsfortolkning af ”Narc Beacon”, når Goodiepal sammen med den selvorganiserede kunstskole Bananskolen og en række kulørte gæster viser et øjebliksbillede af et foranderligt fællesværk i stadig bevægelse.

Arrangementet er en del af Gong Tomorrow 2021 og finder sted i Valby Kulturhus. Arrangementet starter kl. 15 og varer til kl. 20.

Goodiepals “Narc Beacon” anses som en dybt original udgivelse på dansk grund. Pladen hyldes ofte som en af de vigtigste danske værker inden for eksperimenterende og elektronisk musik, med sin collageagtige blanding af reklamejingler, plingplong og brudstykker af spillemandsmusik. Dette på trods af at ophavsmanden selv har forsøgt at slå skår i albummets stråleglans gennem forskellige fiffige og forvirrende afledningsmanøvrer.

Albummet udkom første gang i 2001 og kan således fejre 20 års jubilæum i år. Hen over sommeren har Goodiepal og Bananskolen været værter for tre særlige og højst uforudsigelige aftener præsenteret i samarbejde med pladeselskabet Ski-pp og ALICE. Hver aften har haft sin vinkel på det banebrydende værk.

Som kulmination på processen præsenterer Gong Tomorrow den fjerde og sidste fejring af ”Narc Beacon” i Valby Kulturhus. Goodiepal vil selv være vært for aftenen — eller ”pedel”, som han selv kalder det — som gennem røverhistorier, musikalsk research og en broget opbud af gæste-acts afdækker forskellige aspekter af et af de mest forunderlige værker i dansk musikhistorie.

Det bliver en forpligtende liveoplevelse, hvor man som publikum ikke skal forvente at få lov til at læne sig mageligt tilbage i plyssædet. Og selv for en kernepublikummer, der har bevidnet de foregående Narc Beacon-fejringer hen over sommeren, vil denne eftermiddag og aften byde på overraskelsesmomenter.

Selv karakteriserer Goodiepal jubilæumsfejringen som ’en proces’. Han efterlader det åbent for fortolkning og bearbejdning. Ingen version er rigtigere rigtigere eller mere autentisk end den anden.

Den åbne og selvorganiserede kunstskole Bananskolen bidrager med en uforudsigelig og ultra-kollektivistisk genfortolkning af det legendariske album i udflydende og langstrakt liveform, der bevæger sig på tværs af teater, musik, billedkunst, performance og aktivisme.

Program:

  • Bananskolen under ledelse af Villads og Lasse opfører Icon Dub/Another Mountain
  • Carl Bergstrøm skal klippes af the Fade
  • Fanny Sif underviser på danseskolens sublime parfumer
  • Platanskole aka Kresten Osgoods bigband opfører Hitachi, Summer of the Cat og Kræn Bysteds Mekanik (Og kommer Lars Lilholt?)
  • Birgitte Alsted og Bananskolen: I Kirbys Drømmeland
  • Teppop, Lisbent og Waldo: We call it Adventure Trance/B&O
  • Whistlegraph: My Robotic Skills Have Failed
  • Djs: DJ Quickstep, Martin Dejean, Mikkel Stensgaard
  • Fayezeh Ghah Pour og de kurdiske og persiske dansetrin
Søndag 05.09.2021
Dørene åbner kl: 15:00
Koncerten starter kl: 15:00
Pris: 30 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×