Søndag _16.09.18

Goitse (IE)

Irish folk

Sprudlende take på den irske folkemusik fra de virtuose unge musikere i Goitse, der med deres intense koncerter allerede har fået ry som et af de stærkeste navne på den irske folk/roots-scene.

 

“Goitse” er en uformel gælisk/irsk hilsen, der betyder “kom her”. Og det uhøjtidelige går i høj grad også igen i det anmelderroste irske bands tilgang til den folkemusikalske arv. En tilgang, som allerede har gjort kvintetten til et brandvarmt navn på den irske folk-scene.

 

Goitse, der er støbt i den hede smeltedigel som Limerick University’s Irish Academy of Music and Dance udgør, er nu efter endt uddannelse og stadig som ganske unge, rykket op i den mere modne klasse sammen med de store i genren. De har slået deres navn fast globalt, som et af de mest anerkendte og benyttede bands bland kendere af irsk traditionel musik. Deres koncerter vækker opsigt på fire kontinenter. Med det kæmpe bifald de fik, fysisk og blandt anmeldere, for deres anden CD ‘Transformed’, produceret af Dónal Lunny, er bandet helt i front på den irske musikscene.

 

Deres særlige lyd er opstået ved en kombination af egne kompositioner lagt sammen med traditionelle melodier fra Irland og andre lande. Det gør koncerterne underholdende og unikke. Grundstykket i lydbilledet udgøres af World and All Ireland Bodhran Champion Colm Phelan og guitaristen Conal O’Kane. Den inciterende rytmesektion sætter et godt tempo, mens Áine Mc Geeneys karismatiske stemme trækker lytterne ind i musikken på en fortryllende måde. Áine spiller også violin, som går godt i spænd med den prisvindende virtuous James Harvey’s banjo- og mandolinspil. Hans evne til at overskride grænser for genrene, kombineret med hans tekniske formåen er en fryd at lytte til. Til at slå bro mellem melodien og akkompagnementet har de pianospilleren Tadhg Ó Meacahir fra Dublin. Han er kendt for sin unikke tilgang til bassen og akkompagnementet, og har vundet flere priser for sit arbejde i Irland.

 

Så spænd bare danseskoene og gør jer klar til en tempofyldt aften, når Goitse indtager ALICE!

 

 

Søndag d. 16 september

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 110 kr. inkl gebyr

Søndag _16.09.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet