Torsdag _01.03.18

Full Blast (Brötzmann/Pliakas/Wermüller) (DE/CH)

Free jazz

Komplekse kompositioner dekonstrueres af lækker, brølende og nådesløs freejazz, når Full Blast lægger vejen forbi ALICE. Præsenteres i samarbejde med Goethe-Institut Dänemark.

Peter Brötzmann, Marino Pliakas og Michael Wertmüller – tilsammen power-trioen, Full Blast – kan med deres vulkanske energi spille taget af et hus.

 

Hver især har imponerende bagkataloger inden for moderne improvisationsmusik og freejazzen samt et overvældende antal samarbejder med blandt andre Evan Parker, Mats Gustafsson, Keiji Haino, Jim O’Rourke, John Cale – og ja, listen bliver ved. Blæser-legenden, Brötzmann (Last Exit, m.fl.), har gennem mere end 40 år etableret sig som en af den europæiske freejazz og improvisationsmusiks mastodonter. Samarbejdet med den klassisk uddannede elbassist, Pliakas, og trommeslageren, Wertmüller, er efterhånden det mest længerevarende, Brötzmann har været engageret i. Og det siger absolut noget om både dybden og kemien i Full Blast: Det fungerer simpelthen.

 

Med det femte album, ‘Risc’, der blev udgivet på deres eget Wien-baserede Trost Records i 2016, illustrerede trioen atter engang en utrolig fornyelsesevne og ukuelig skabertrang. På syv stærke numre mixet af Gareth Jones (kendt for sit samarbejde med bl.a. Einstürzende Neubauten og Depeche Mode), udfolder de tre velbevandrede medlemmer i Full Blast deres karakteristiske ublu og nonkonformistiske natur med antydningen af en kompositorisk struktur, der konstant udfordres af freejazzede, dekonstruktivistiske udbrud.

 

Ikke mindst krydser trioen konstant genrer, så elementer af fx elektronisk, noise og metal medvirker til de øresønderrivende eskapader, som vi glæder os til at præsentere på Alice. Som én blandt et utal af begejstrede anmeldere så enkelt utrykte det:

 

»Fantastic.«
– Eyal Hareuveni, The Free Jazz Collective

 

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 140 kr. + booking fee

 

Torsdag _01.03.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet