Torsdag _12.12.19120 DKK + gebyr

Fryd Frydendahl & Lars Greve: Solhverv

Experimental

Fotografen Fryd Frydendahl og musikeren Lars Greve præsenterer denne aften på ALICE en enestående live-udgave af deres anmelderroste værk Solhverv. Et værk, som i mødet mellem Frydendahls visuelle univers og Greves akustiske lydflader tegner et portræt af deres fælles hjemstavn Ringkøbing-Skjern Kommune i Vestjylland. Solhverv udkommer digitalt samme dag.

 

Siden Solhverv udkom på forlaget Roulette Russe i juni 2019, har det vakt opmærksomhed omkring sig som et værk, der skaber “nye kulturelle neurale forbindelser”. Det særlige kunstneriske portræt af Ringkøbing-Skjern Kommune er skabt af musikeren Lars Greve og fotografen Fryd Frydendahl, der gennem et halvt år har fulgt kommunens borgere på tværs af livssituationer og sogneskel. Sammen med en gruppe vestjyder har de således skabt musik og billeder, som efterfølgende er blevet omsat til en række lokale kunstinstallationer samt en lyd- og billedbog som afslutning på processen. Bogen forener og foreviger projektet under en samlet komposition: I Solhverv er lyd og billeder samlet lag-på-lag, så der er plads til, at modtageren kan skabe sin egen erfaring i mødet med værket.

 

Frydendahl og Greve har hver især etableret sig på den danske kunst- og musikscene, men har også markeret sig internationalt igennem deres soloudgivelser og prominente samarbejder. Ved fremførelsen af Solhverv på ALICE bliver det dog første gang, at de optræder live sammen. 

 

Til aftenen har de skabt en ny scenografi designet til ALICE, hvor publikum vil blive omsluttet af Frydendahls visuelle univers og lyden fra Greves akustiske og manipulerede træblæser-instrumenter. I årets mørkeste tid vil Solhverv etablere sig på ny og adskille sig fra udgivelsen ved ikke at være et nært portræt af Vestjylland, men i stedet handle om at bevæge sig i og mellem de to solhvervs lys og mørke. Solhverv udkommer digitalt samme dag.

 

Sagt om Solhverv:

 

“Både billedsiden og lydsiden fungerer som en smuk opblødning af grænserne mellem prosa og poesi, vanens blindhed og nærværets skarpsyn, reportage og kunst. Solhverv lægger betydning i det banale og peger på det ekstraordinære potentiale i det normale – hvis bare man lytter eller ser efter.” – Information, Ralf Christensen

 

“På Solhverv formår Frydendahl og Greve i lyd og billeder at rumme kompleksiteterne og spidsfindighederne ved livet langt fra hovedstaden. Fællesskabets dynamikker, vejrets formgivende kraft og kedsomheden, der kan være drømmenes legeplads.” – Passive / Aggressive, Nils Bloch-Sørensen

Torsdag _12.12.19
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK