Lørdag 22.02.2020150 DKK

Fofoulah (UK/GM)

Afro dub

Heftige sabar-trommebeats, dystopiske elektroniske flader og shamanistisk sang. ALICE er stolte af at kunne byde det nyskabende afro-dub-ensemble Fofoulah tilbage til Nørrebro under Vinterjazz 2020.

 

London-baserede Fofoulah skabte allerede en del opmærksomhed omkring sig efter udgivelsen af det selvbetitlede debutalbum på Glitterbeat Records i 2014. På turné i Europa og England tog frontmand og percussionist Kaw Secka nemlig gruppens nyskabende afro-dub til et nyt niveau. Ved spontant at tage sin tama til mikrofonen, hvor han både trommede og rappede hen over musikken i komplekse rytmiske mønstre, skabte han grundlaget og konceptet for pladen “Daega Rek” (Glitterbeat Records, 2018), som endnu mere eventyrlystent afsøger afro-dubbens territorier.

 

Anført af gambianske Secka på vokal og virtuost sabar-trommespil, med prominente musikere som Dave Smith (tidligere Robert Plant trommeslager), Batch Gueye og Johnny Brierley, og produceret af Tom Challenger, er “Daega Rek” (Sandheden) et rastløst og eklektisk mix af energiske trommerytmer, percussion og shamanistisk sang. Med et tungt lag af dystopiske elektroniske ekkoflader og droner, skaber Fofoulah en eksplosiv musik i spændingsfeltet mellem det urbane og det jordnære, det futuristiske og det oprindelige.

 

Fofoulah spillede et brag af en koncert på ALICE sidste år, og vi glæder os til endnu en storstilet og dansabel aften, når den 6 personer store gruppe kommer tilbage til Nørrebro til februar under Vinterjazz.

 

Sagt om Fofoulah:

 

“Avoiding pastiche or casual borrowing … Fofoulah have set sail toward an original sound.” The Wire

 

“Really intelligent, infectious and effective … It’s subtle, beckoning with its toes in the ancestral mud, but this is modern music, intriguing, well-textured and very likeable.”  fRoots Magazine

 

Om Vinterjazz:

Koncerten er en del af den landsdækkende festival Vinterjazz, der fejrer 20 års jubilæum den 6.-29. februar 2020. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk

Lørdag 22.02.2020
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 150 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×