Onsdag _10.07.24240 DKK + gebyr

Florence Adooni GH

Blændende highlife-stjerneskud byder op til episk dansefest

Direkte fra Ghanas pulserende musikscene byder Florence Adooni op til dansefest af dimensioner. Verden er først lige begyndt at få øjnene op for det unge, talentfulde highlife-stjerneskud, der fylder dansegulvet og får hjerter til at banke hvor end hun giver koncert. Adooni forener vital frafra-gospel og pulserende highlife med pop, jazz, festlige blæsere og sprudlende backingkor i en smittende musik, som er umulig at stå stille til. Under sommerens Copenhagen Jazz Festival indtager hun ALICE med sit 7 personer høje band. Hvis man elsker highlife, bliver det næsten ikke bedre.

Under navnet “The queen of Frafra gospel” er Florence Adooni en af de mest fremtrædende stemmer på Ghanas vitale frafra-gospelscene, hvor grupper som Alogte Oho & His Sounds of Joy også er blomstret op fra. Ikke desto mindre er det helt særlige ved Adooni hendes evne til at skabe møder mellem tradition og fornyelse i sin svært dansable musik.

Florence Adooni forbinder den livsbekræftende frafra-gospel med endnu en af Ghanas stærkeste og stolteste musikalske traditioner: en melodisk og rytmisk pulserende highlife, hvor lokale ghanesiske traditioner kombineres med inspirationer fra pop, rock og jazz, og ikke mindst masser af festlige blæsere og sprudlende backingvokaler. Hun er selv født og opvokset i Ashanti-hovedstaden Kumasi, der netop er kendt som det sydende epicenter for highlife-genren.

Florence Adooni har udgivet adskillige albums i sit hjemland og blandt andet samarbejdet med den ghanesiske kologo-virtuos Guy One. Det var dog først i 2021, da hun optrådte som gæst på den hypede single ‘Vocalize my Luv’ fra den finske electronica-eccentriker Jimi Tenor, at resten af verden fik øjnene op for hendes kraftfulde stemme. Det er siden gået stærkt for Adooni, som på sin debut-tour i 2023 satte Roskilde Festivals Gaia-scene i levende svingninger med en helt uforglemmelig koncert.

Nu er turen altså kommet til ALICE, hvor Florence Adooni under sommerens Copenhagen Jazz Festival vil fylde salen med sin catchy musik. Kom med, når Florence Adooni og hendes 7 personer høje allstarband af unge highlife-musikere byder op til episk dansefest til juli!

Koncerten er en del af Copenhagen Jazz Festival 2024, der finder sted fra 5. juni til 14. juli på 120 venues i hele hovedstaden. Se programmet på www.jazz.dk

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Onsdag _10.07.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 240 DKK + gebyr

Køb billet240 DKK