Fredag _02.02.18

Fire! Orchestra (INT)

Free jazz

Evigt foranderlige FIRE! Orchestra sætter ild til traditionerne og viser vejen for den ny improvisationsmusik.

Aftenen er en del af Vinterjazz 2018.

 

Siden de begyndte at spille sammen i 2009, har den nordiske eksperimentelle trio, Fire!, skabt store ting. Den ‘hårde’ kerne har fra start udgjort det stærke trekløver, saxofonist Mats Gustafsson, bassisten Johan Berthling og Andreas Werlin på trommer. Hurtigt blev de involveret i spændende samarbejder, bl.a. med Jim O’Rourke på pladen ‘Unreleased’ i 2011 og udgivelsen af ‘Fire!’ med Oren Ambarchi. Men i 2012 fik trioen vokseværk.

 

I forbindelse med en koncert på det legendariske stockholmske venue, Fylkingen, håndplukkede gruppen nemlig hele 28 af de ypperligste skandinaviske navne inden for jazz, improvisation og avantgarde-rock som akkompagnement. Det skulle vise sig at være det bedste, der kunne være sket, for det var her, Fire! også blev til Fire! Orchestra, og kort efter så albummet ‘Exit!’ dagens lys.

 

Fire! Orchestra har sidenhen været et flydende, skabende frirum med skiftende medlemmer. Orkestret har flere gange besøgt Jazzhouse til udsolgte koncerter og topanmeldelser. Med det nye – især stryger- og klarinetdominerede – line-up på fjerde og seneste album, ‘Arrive’, er det helt nye indflydelser og dermed helt nye regler.

 

ALICE har nu æren af at præsentere det banebrydende ensemble, der både på deres plader og i koncertsammenhæng insisterer på at sætte ild til traditionerne og i skæret heraf oplyse nye stier og friske anskuelser på den improviserede akustiske musik, alt imens der skæves til lige dele garagepunk, elektroakustik, freejazz, psych og tung, industriel støj.

 

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 250 dkk inkl. gebyr

 

Line-up:

 

Anna Högberg (baritone sax)
Johan Berthling (basses)
Andreas Werliin (drums)
Mariam Wallentin (voice)
Sofia Jernberg (voice)
Josefin Runsteen, Anna Lindal, Katt Hernandez (violin)
Leo Svensson (cello)
Per Texas Johansson, Christer Bothén, Isak Hedtjäm (clarinets)
Alexander Zethson (piano)
Susana Santos Silva (trumpet)

 

Fredag _02.02.18
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet