Fredag 06.03.2020120 DKK

Faratuben (ML/DK) + DJ Mokili Afro Grooves

Bobo

Maliske og danske musikere mødes, og sød bobo opstår. Faratuben giver vitalt og moderne bud på den dansable vestafrikanske bobo-musik. Glæd dig til koncert på ALICE med det prisbelønnede orkester, der spiller op til Global Dance Night. DJ Mokili Afro Grooves vender plader før og efter koncerten.

Da årets DMA for bedste world music-album for nylig blev uddelt på ALICE, var det den danske del af Faratuben, som var på scenen for at modtage prisen for albummet “Sira Kura”. 6. Marts er det dog hele Faratuben, der indtager scenen på ALICE – og denne gang for at give koncert!

 

Navnet Faratuben er en blanding af ordene Farafin (sort) og Toubabu (hvid), hvilket afspejler det musikalske møde mellem fremragende musikere fra Mali og Danmark.

I stedet for at spille den traditionelle kora-musik, som vi kender fra Toumani Diabaté og Salif Keita, repræsenterer gruppen bobo-musikken. Bobo-musik er skabt til at danse og drikke, og bliver traditionelt spillet på en balafon (vestafrikansk marimba) og akkompagneret af talking drums ude i landsbyen. I begyndelsen af 2000 blev musikken elektrificeret og bragt til Bamako, hvor den fortsat bliver spillet på klubberne i en rå og upoleret stil.

Det var den legendariske guitarist og komponist, Francois Pakouene Koita, der omformede musikken til moderne instrumenter og bragte den med til hovedstaden. Her underviste han sine sønner, Dieudonne (bassist, guitarist og komponist) og Ernest (leadguitar), i at spille deres traditionsrige musik med et moderne udtryk. Sammen med deres ældre bror, den prisvindende balafonist, Kassim Koita, arrangerede og indspillede de for Ben Zabo. Han var den allerførste bobo-kunstner nogensinde spillet i landsdækkende radio og hans debut-album blev udgivet på det prestigefyldte world music label, Glitterbeat.

Musikerne turnerede heftigt i Europa, men efter hjemrejsen gik de hver til sit. I 2015 fik Dieudonne, den yngste bror, nogle nye venner fra Danmark. De mødtes tilfældigt i forbindelse med den første udgave af Bamako Jazzfestival, hvor der øjeblikkeligt opstod kemi.

I 2016 dannede de Faratuben og udgav deres to første singler, som hurtigt fik opmærksomhed i Mali. Den lange afstand forhindrede dog gruppen i at opretholde et kontinuerligt workflow og lave et helt album. Den danske del af bandet besluttede derfor at forlade Danmark og flytte permanent til den vestafrikanske hovedstad. Her har de forfinet deres personlige lyd, som trækker på den traditionelle bobo, men som også føres ind i dette årtusinde med synths og club-feeling. I Mali spiller bandet hyppigt på lokale natklubber, men også til traditionelle bryllupsfester. De er i dén grad et band med erfaring i at sætte en dansefest i gang, og derfor er der også dansegaranti, når de indtager ALICE til Global Dance Night.

Koncerten er en del af Global Dance Nights – ALICEs nye klub, hvor du kan flytte dansefødderne til globalt orienteret musik. Til Global Dance Nights har vi udvalgt førsteklasses live-navne, der kan sætte gang i festen. Og der er altid DJs før og efter koncerten – og happy hour i baren den første time!

Fredag 06.03.2020
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×