Udsolgt
Fredag 09.09.2022250 DKK

Fanfare Ciocarlia (RO) at Valby Kulturhus

De moldaviske konger af Balkan Brass fejrer 25 års jubilæum

De moldaviske konger af Balkan Brass fejrer 25 års jubilæum. Det bliver et brag af en anden verden, når legenderne Fanfare Ciocarlia indtager Valby Kulturhus til koncert præsenteret af ALICE.

OBS: Koncerten er rykket til 9. september 2022 og finder sted i Valby Kulturhus.

Egentlig kan det siges ret kort: Hvis man vil have balkan brass-musik af fineste karat, så får man det ikke meget bedre end hos Fanfare Ciocarlia. Det 12 mand høje orkester kan med rette kaldes legender – legender, der tilmed kan fejre 25 års jubilæum.

Fanfare Ciocarlia så dagens lys i en lille landsby i den rumænske del af Moldavien, men havde allerede fra starten store ambitioner om at udbrede den lokale musik til hele verden. Ja, faktisk havde en mission om at lade den dansable musik indtage Mars! Helt til Mars er de ikke nået endnu (hvem ved, måske til 50 års jubilæet?) – men det er ganske vist, at deres musik er blevet et globalt fænomen. De har medvirket til soundtracket på den seneste “Borat”-film, de har optrådt til uddelingen af Nobels Fredspris, og deres fuldfede blæser-riffs er blevet samplet flittigt af flere elektroniske kunstnere. Dertil har deres musik gjaldet ud af højttalere til snart sagt enhver balkan-fest med respekt for sig selv de sidste mange år.

Det er og bliver dog en særlig fornøjelse, når man får mulighed for at opleve bandet live. Og det bliver der mulighed for, når de som del af deres 25 års jubilæum lægger vejen forbi Danmark, hvor ALICE præsenterer dem i Valby Kulturhus. Fanfare Ciocarlia har senest udsendt albummet “It Wasn’t Hard to Love You” – en kærlighedserklæring til deres fans efter 25 år on the road. Og en smittende opvarmning til koncerten med dette fantastiske orkester, som har forfinet deres moldaviske aftapning af den fyrige big band-musik, som kendes fra forskellige egne af Balkan, og som historisk er opstået i et krydsfelt mellem tyrkisk musik, østrig-ungarsk march-musik og lokale traditioner. Det bliver en fest!

Fredag 09.09.2022
Venue: Valby Kulturhus
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 250 DKK inkl. gebyr

Udsolgt
Udsolgt
×