Fredag 02.06.2023180 DKK

Etuk Ubong & The Etuk Philosophy NG

En hvirvelvind af blæserbåret afrojazz

Den nigerianske trompetist Etuk Ubong er synonym med blæserbåret afro-jazz med samfundsengageret lyrik. Afrobeat, highlife og jazz kobles spændstigt sammen med energiske rytmer fra den rituelle musik ekombi. Resultatet er en tempofyldt og sjælfuld liveoplevelse, der sætter kroppen i bevægelse.

Etuk Ubongs musik er så vibrerende og dynamisk, at den er blevet sammenlignet med den britiske jazzgruppe Sons of Kemet. Samtidig rummer et umiskendeligt lokalt nigeriansk karaktertræk i kraft af ekombi-rytmerne, der løber som en puls igennem de lydlige kraftudladninger. Ekombi stammer fra efik-folket i Cross River-regionen i Nigeria, hvor Etuk Ubong selv er født. Selveste Seun Kuti har lovprist Etuk Ubong som “noget af det bedste, der nogensinde er kommet fra Lagos”. Selv kalder Etuk Ubong sin lyd for ‘earth music’ – en organisk og fremadstormende musik kendetegnet ved hurtige tempi, kraftige horn og stærkt socialpolitisk ladede tekster.

Etuk Ubong er baseret i Lagos. Han lægger sig i slipstrømmen af en længere række afrobeat- og hard bop-influerede trompetister i stil med Tunde Williams, som var med til at danne Fela Kutis banebrydende band Africa 70. Ubong debuterede i 2017 i eget navn, da han udgav Tales of Life. Før da slog han sine folder i The Positive Force, et afrobeat-ensemble ledet af Fela Kutis ældste søn, Femi. Hans nyeste album “Africa Today” gør sig bemærket ved socialpolitisk bevidste tekster og et ikke mindre end 11 mand højt band. Resultatet er magisk, energisk og yderst dansabelt!

Fredag 02.06.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×