Fredag _16.03.18

Edition Festival: Ellen Arkbro, Skogen, Chantler/Noble/Wright

Improv og minimalism

Den svenske festival Edition kuraterer et særligt program på ALICE. Kom omkring både benhård improvisationsmusik, minimalisme og sagte kammermusikalske klange, når Skogen, Ellen Arkbro og Chantler/Noble/Wright optræder. Præsenteres med støtte fra PULS.

Siden 2016 har den svenske festival Edition under kunstnerisk ledelse af John Chantler etableret sig som et af de væsentligste nordiske fora for krydsfeltet mellem improvisationsmusik og anden eksperimenterende samtidsmusik. Festivalen afholdes i februar på legendariske Fylkingen i Stockholm. I år har ALICE dog inviteret Edition til at kuratere en særlig aften i København. En aften, som indgår i ALICEs serie af arrangementer med fokus på nordiske kuratormiljøer – en serie, der støttes af Nordisk Kulturfonds særpulje PULS.

 

Ellen Arkbro

Den Stockholm-baserede komponist Ellen Arkbro formår at skabe en svævende og nærmest tidløs musik, der både vækker mindelser om musik fra middelalder og renæssance, New Yorks minimalisme/drone-musik fra 60’erne og nyere popmusik. Arkbro har præsenteret sine værker på steder som ISSUE Project Room i Brooklyn, Sound of Stockholm, Berlin Atonal og Sveriges Norbergfestival og har studeret under bl.a. La Monte Young og Marian Zazeela i New York. Denne aften præsenterer hun nye kompositioner for guitar og algoritmer.

 

Skogen

Under ledelse af pianist Magnus Granberg afsøger ensemblet Skogen et grænseland mellem moderne kammermusik og fri improvisation. I dynamikken imellem det improviserede og det komponerede opstår både sagte drama og uudgrundelig mystik, og der levnes plads til både kollektiv skabelse og til at de enkelte medlemmer af ensemblet træder frem med deres individuelle stemmer. Ensemblet optræder i skiftende opsætninger, men kan denne aften opleves som sekstet.

 

Anna Lindal: violin
Leo Svensson Sander: cello
Petter Wästberg: objekter og elektronik
Henrik Olsson: percussion, objekter og elektronik
Erik Carlsson: percussion
Magnus Granberg: præpareret piano

 

Chantler/Noble/Wright

Kunstnerisk leder af Edition Festival, John Chantler, har til aftenen også samlet sin nye trio med de to suveræne improvisationsmusikere Steve Noble (trommer) og Seymour Wright (saxofon). Begge er førende stemmer på Londons improv-scene og skaber i dialog med Chantlers synthesizer-arbejde et righoldigt univers mellem elektro-akustisk musik og jazz/improv. Trioen udsendte i 2017 albummet ‘Front & Above’, som The Quietus kaldte “A terrific set that quietly opens a portal to a new world.”

 

 

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 120 dkk inkl. gebyr

Fredag _16.03.18
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet