Fredag 15.09.2023150 DKK

Divide and Dissolve AU + Ryong & Eva Tind

Doom-metal imod verdensordenen

Skønhed, larm og ekstrem tyngde: Med massive mure af støj appellerer Divide and Dissolve til fans af sludge, doom og stoner metal, såvel som eksperimenterende navne som Moor Mother eller Swans. Duoen benytter sig af frekvenser så ekstreme, at du kan mærke næseborene blafre. Musikkens tyngde afspejler vægten af de fortællinger om undertrykkelse, som vi bærer med os ind i nutiden.

 Divide and Dissolve kommer til ALICE med materialet fra det splinternye fjerde album “Systemic”. Ryong & Eva Tind åbner aftenen med sammensmeltninger af musik og tekst.

Divide and Dissolve blev dannet af saxofonist og guitarist Takiaya Reed, som er af Tsalagi og afrikansk-amerikansk afstamning, og percussionist Sylvie Nehill, som er af Maori og hvid australsk afstamning. De har udtalt, at de elsker at spille så højt, at væggene skælver, og loftsmalingen drysser ned i håret på publikum. Den kødelige lydpåvirkning ryster publikum ud af en passiv betragterrolle. Deres livekonstellation består denne aften af Takiaya Reed samt Scarlet Viney på trommer.

Bandet blev dannet med en selverklæret intention om at skabe kraftfuld, omvæltende og bevægende musik, som hædrer deres forfædre og det land, de har beboet, at modsætte sig hvidt overherredømme, og arbejde imod en fremtid for sorte og oprindelige folk. Denne kunstneriske programerklæring kommer til udtryk med både humor og eftertænksomhed. I forbindelse med deres første udgivelse udsendte de en video, hvor de løber rundt med vandpistoler og skyder med tis på en statue af kolonisatoren Kaptajn Cook, hvilket skabte en del mediepostyr.

I 2021 udsendte de en ep med remixes af materialet fra “Gas Lit”, hvor deres musik blev bearbejdet af Moor Mother, Chelsea Wolfe og Bearcat. Som duo har de spillet support for Low på en længerevarende 2022-turne. Divide and Dissolves nye og fjerde album “Systemic” undersøger de undertrykkende systemer, som fastlåser os. Ligesom forgængeren “Gas Lit” er det nye album produceret af Ruban Neilson fra Unknown Mortal Orchestra.

Ryong & Eva Tind
In 2022 Ryong & Eva Tind released ’The World is Yours’ on the label Yegorka. The record follows in the footsteps of Ryong’s previous release “Unbreakable Bonds”, which featured a text spoken by Eva Tind. On the release the two reunite to merge poetry, field recordings and music, offering a meditative and soulful listening experience suggestive of sonic and emotional continuance. The themes explore the complex ties of family, and the bond between mother and child. This will be the second time this material is performed live.’

Fredag 15.09.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 150 DKK inkl. gebyr
Køb billet
×