Torsdag _20.02.20160 DKK + gebyr

Deathprod: Blackout (NO)

Ambient, noise og anti-fascist ritual

Den norske ambient-pioner Deathprod er aktuel med sit første album i 15 år. 20. februar giver han sjælden dansk koncert på ALICE. Der venter et anti-fascistisk ritual, og det bliver mørkt – og højt! Koncerten er en del af Vinterjazz og præsenteres med støtte fra PULS.

“Heavy without harshness, threatening without theatrics, and it shudders inside a silence so large, it could only follow the end of the world.” Sådan skrev Pitchfork om Deathprods “Morals & Dogma” i deres opgørelse over de 50 bedste ambient plader nogensinde. Et vidnesbyrd om, at den norske lydmester Helge Sten ikke blot er en af ambient-genrens helt store navne, men også at han tilhører den absolut tungeste og mørkeste del af genren.

Går man således med en opfattelse af, at ambient er en slags diskret baggrundsmusik, så viser Deathprod en anderledes fysisk krævende variation. Det er musik, der omslutter lytteren, og som skal spilles på høj volumen – hvorfor lydanlægget på ALICE da uden tvivl også bliver sat på prøve, når Deathprod giver koncert under Vinterjazz.

Det kan ikke overraske, at Deathprods fysisk overvældende lydkonstruktioner har inspireret bl.a. Swans, hvis hovedskikkelse Michael Gira har kaldt Deathprods musik for “sublime”. Swans inviterede da også Deathprod til at varme op på en tour, der i 2014 bragte dem til bl.a. København. Men ellers er Deathprod en sjælden gæst som solo-kunstner. Han er dog også kendt for sit arbejde med Supersilent, og her kunne man opleve ham på ALICE i 2018.

Deathprod, der også er en banebrydende producer med navne som Motorpsycho, Jenny Hval og Arve Henriksen på CV’et, har netop udsendt albummet “Occulting Disk” på Smalltown Supersound. Albummet, der er det første Deathprod-album i hele 15 år, omtales af kunstneren selv som et anti-fascistisk ritual og rummer liner-notes af en anden overbevist fan, nemlig Will Oldham.

Deathprod, hvis tre klassikere “Treetop Drive”, “Imaginary Songs from Tristan Da Cuncha” og “Morals and Dogma” for nylig blev genudgivet, udmærker sig ved en meget taktil og organisk lydkunst med udstrakt brug af båndmaskiner, analoge effekter og gamle, excentriske instrumenter. F.eks. har han skabt musik for den amerikanske komponist Harry Partch’ hjemmebyggede instrumenter.

Forvent derfor også en både sublim, skræmmende og særpræget sonisk oplevelse, når Deathprod indtager ALICE med sin koncert “Blackout”. Koncerten er støttet af PULS.

Om Vinterjazz:

Koncerten er en del af den landsdækkende festival Vinterjazz, der fejrer 20 års jubilæum den 6.-29. februar 2020. Programmet offentliggøres løbende på www.jazz.dk

Torsdag _20.02.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK