Lørdag _18.05.24160 DKK + gebyr

Dawda Jobarteh / Stefan Pasborg Duo GM/DK

Mesterligt kora-tromme-mash-up fra unik gambisk-dansk duo

De to forrygende instrumentalister og komponister, Dawda Jobarteh og Stefan Pasborg, har gennem talrige projekter gjort dansk musikliv rigere. Nu gæster de ALICE med deres duoprojekt, hvor en smeltedigel af stilarter blandes til et output af gensidig kærlighed til stærke rytmiske figurer, smukke melodier og musikkens rene energi.

“With an innate curiosity, the Danish-Gambian kora-drum-mash-up delivered a very fruitful and promising fusion of musical cultures’’, skrev Soundvenue om Dawda & Pasborg, en duo bestående af to af de mest karismatiske og mesterlige musikere på den danske jazzscene. I 2016 udsendte de to musikere et rost fælles album på ILK Records – siden har de som duo givet blændende koncerter rundt omkring i Danmark og udlandet. Her brillerer de med stort musikalsk overskud, charme og legesyge, og samtidig byder duoen på en fantastisk mulighed for virkelig at opleve begge musikeres udforskning af deres instrument.

Overfladisk set kan man godt kalde det et musikalsk møde mellem Jobartehs vestafrikanske rødder og Pasborgs ståsted i den kontemporære jazz. Men i virkeligheden gør disse genrekasser ikke projektet retfærdighed. Langt snarere er det en oplevelse af to musikere, der undersøger, hvor den dybe kærlighed til instrumenterne og sammenspillet tager dem hen. Og her er de ikke bange for at tage musikken helt nye steder hen, lave musikalske mash-ups af genrer og bruge utraditionelle spilleteknikker. Således forgrener musikken sig til både syrerock, free jazz og funk – hele tiden med den uforfalskede kærlighed til sammenspillet som svingende ledetråd.

Jazz Special skrev om duoen: “Ikke siden Jimi Hendrix og Sonny Sharrock har jeg hørt noget lignende! Der er ikke noget at rafle om. Disse to herrer fra henholdsvis Gambia og Danmark rammer en åre fyldt med power…en veldisponeret suite med en fantastisk dialog mellem de to ‘soul brothers’.’’ Efter en mindeværdig koncert præsenteret af ALICE i 2021, glæder vi os til den fantastiske duo gæster vores venue til maj med nyt album.

Lineup
Dawda Jobarteh: kora, vokal
Stefan Pasborg: trommer, percussion

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Lørdag _18.05.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK