Torsdag 07.10.2021120 DKK

Dawda Jobarteh / Stefan Pasborg

Afro jazz

Mesterligt duo-møde mellem den herboende gambiske kora-spiller Dawda Jobarteh og den åbensindede danske trommeslager Stefan Pasborg.

OBS: Koncerten er flyttet til Musikhuset København.

Både Stefan Pasborg og Dawda Jobarteh kan roligt kaldes garvede musikere – og to forrygende instrumentalister og komponister, der gennem talrige projekter har gjort dansk musikliv rigere.

I 2016 udsendte de to musikere et rost fælles album på ILK Records – siden har de som duo givet blændende koncerter rundt omkring i Danmark og udlandet. Her brillerer de med stort musikalsk overskud, charme og legesyge, og samtidig byder duoen på en fantastisk mulighed for virkelig at opleve begge musikeres udforskning af deres instrument.

Overfladisk set kan man godt kalde det et musikalsk møde mellem Jobartehs vestafrikanske rødder og Pasborgs ståsted i den kontemporære jazz. Men i virkeligheden gør disse genrekasser ikke projektet retfærdighed. Langt snarere er det en oplevelse af to musikere, der undersøger, hvor den dybe kærlighed til instrumenterne og sammenspillet tager dem hen. Og her er de ikke bange for at tage musikken helt nye steder hen, lave musikalske mash-ups af genrer og bruge utraditionelle spilleteknikker. Således forgrener musikken sig til både syrerock, free jazz og funk – hele tiden med den uforfalskede kærlighed til sammenspillet som svingende ledetråd.

Jazz Special skrev om duoen: “Ikke siden Jimi Hendrix og Sonny Sharrock har jeg hørt noget lignende! Der er ikke noget at rafle om. Disse to herrer fra henholdsvis Gambia og Danmark rammer en åre fyldt med power…en veldisponeret suite med en fantastisk dialog mellem de to ‘soul brothers’.’’

Der er med andre ord rigtig god grund til at stemple ind i Musikhuset København 7. oktober, når den fantastiske duo giver koncert præsenteret af ALICE.

Torsdag 07.10.2021
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×