Tirsdag _24.04.18

Danielle Dahl (NO) + Son Ash

Electronic chamber pop

Den norske musiker Danielle Dahl har skabt et slående originalt og personalt værk med ‘Loosening Orions Belt’. Albummet, der udsendes på Abstract Tits, markeres med koncert på ALICE, hvor du også kan opleve Son Ash (Andreas Pallisgaard) som support.

Ambitionsniveauet er sat højt, når man på sin solo-debut referer til både den bibelske tekst ‘Jobs bog’ og arbejde med tekster af Allen Ginsberg, og når man samtidig forsøger at favne så store temaer som kærlighed, seksualitet, dysfunktionelle familierelationer og religion. For bare at nævne nogle af de temaer, som den norske musiker Danielle Dahl arbejder med på det stort anlagte værk ‘Loosening Orions Belt’.

 

Men den unge Københavner-baserede musiker har også noget at have det i. Hun har for længst markeret sig både herhjemme og internationalt som en kunstner med et usædvanligt vovemod og en markant spændvidde. Fra rå improvisationsmusik til techno, fra noise til minimalisme, fra skrøbelig sangskrivning til rituelle kompositioner. På debutalbummet løber alle disse forskelligartede tråde sammen i et dybt personligt selvportræt, som samtidig former sig til en hyldest til en række af den elektroniske musiks pionerer som Laurie Spiegel, Wendy Carlos and Raymond Scott.

 

Danielle Dahl har optrådt med kunstnere som Paul Lovens og Jerome Cooper, og har turneret i både Europa og Japan med sin musik i mange forskellige sammenhænge. Hun driver desuden med Anders Vestergaard og Peter Petra Skibsted det vitalt eksperimenterende label Abstract Tits, som også udsender ‘Loosening Orions Belt’.

 

På albummet har hun i nært samarbejde med producer Andreas Pallisgaard (Pinkunoizu, Anden Enhed) fremskabt en særegen elektronisk kammermusik, hvor gamle analoge synths møder field recordings, a capella-kor, jingler og meget mere. Albummet byder på både inderlige kærlighedsballader, sange om at søge transcendens gennem BDSM, pludselige bossa nova-indslag og pulserende elektronisk musik. Et i sandhed originalt værk, som det skal blive spændende at opleve på scenen, når Danielle Dahl markerer udgivelsen med koncert på ALICE.

 

Netop Andreas Pallisgaard, der altså har ageret producer på ‘Loosening Orions Belt’, optræder denne aften som support med sit nye solo-projekt Son Ash. Son Ash udsendte sidste år albummet ‘Easy Listening for the Hearing Impaired’ på År & Dag. Albummet fik store roser med på vejen og fik bl.a. Passive/Aggressive til at drage sammeligner til tyske elektroniske musikere som Manuel Göttsching og Tangerine Dream. En musik, hvor det skæve og abstrakte går hånd i hånd med en slående poetisk enkelhed.

 

Tirsdag 24. april

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 80 dkk inkl. gebyr

Tirsdag _24.04.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet