Søndag _07.10.18160 DKK

CPH PIX x Alice: Thurston Moore plays Maya Deren

Avantgarde og film

Efter sin koncert på ALICE med Paal Nilssen-Loves Large Unit-orkester, giver støj-ikonet Thurston Moore en særlig optræden præsenteret af ALICE og CPH PIX i Grand Teatret. Her sætter han musik til sjældne kortfilm af den amerikanske avantgarde-pioner Maya Deren.

 

Thurston Moore har med grundlæggelsen af gruppen Sonic Youth og sit mangeårige virke i feltet mellem rock, støj, avantgarde og improvisation sat et afgørende mærke på musikhistorien. Han står krediteret på mere end 800 udgivelser, primært som instrumentalist, komponist og sangskriver, men har også gjort sig som blandt andet producer, studiotekniker og grafiker og må i det hele taget kaldes et ikon for moderne alternativ musik.

 

Thurston Moore, kaster nu sin kærlighed over filmkunsten til et særligt arrangement i forbindelse med CPH PIX-festivalen. Moore har længe dyrket den amerikanske filmavantgarde, og på egen opfordring sætter han nu nye toner til tre af Maya Derens kortfilm ved en eksklusiv solo-performance i Grand Teatret.

 

Maya Deren er måske gået under radaren for de fleste, men når det kommer til avantgarde filmkunst er Derens værk på toppen af kanonen – særligt en kortfilm som ‘Meshes of the Afternoon’ fra 1943. Hun formåede som få at udnytte mediets fulde potentiale ved at forene det med dans og poesi. Resultatet er surrealistisk, eksperimenterende og helt uden sidestykke i filmhistorien!

 

In English

Sonic Youth frontman, singer-songwriter and guitarist Thurston Moore performs a score for three of Maya Derens shorts at an exclusive solo performance at Grand Teatret.

 

Søndag d. 7. oktober

Forestillingen starter: kl. 19:00

Pris: 160 dkk inkl. gebyr / Siddende forestilling

 

Bemærk: Forestillingen finder sted i Grand Teatret – og præsenteres i samarbejde med CPH PIX.

Søndag _07.10.18
Dørene åbner kl: 17:20
Koncerten starter kl: 17:20
Pris: 160 DKK inkl. gebyr

Køb billet160 DKK