Udsolgt
Fredag _10.05.24180 DKK + gebyr

Clarissa Connelly (EARLY) – UDSOLGT

En drømmeagtig syntese af nordisk folkemusik, keltiske traditioner og moderne pop

Clarissa Connellys overjordiske møder mellem nordisk folkemusik, keltiske traditioner og moderne pop har resoneret langt ud over de danske landegrænser de seneste år. Nu udgiver den skotsk-fødte København-baserede sangerinde, multiinstrumentalist og komponist nyt album på det ikoniske britiske pladeselskab Warp Records til foråret. ALICE præsenterer eksklusiv koncert med Clarissa Connelly i Akvariet på Eik Skaløes Plads til maj. Der er begrænsede billetter til koncerten.

OBS: Dørene åbner kl 16, musikken starter kl 17

Den skotsk-født København-baseret sangerinde, multiinstrumentalist og komponist Clarissa Connelly er ved at blive et af de helt store navne, som er vokset ud af den danske alternative scene. Hendes særegne musik kombinerer nordisk folkemusik og moderne pop med keltiske og middelalderlige undertoner, og har noget næsten barnligt, varmt og lunefuldt over sig, men emmer samtidig af mørk sensualitet, uro og eksistentiel frygt. Connelly er kendt for sin brug af komplekse arrangementer, storladne akkorder og en fyldig og eklektisk instrumentering, der drager lytteren mod stemninger af barok æstetik og oprindelig skønhed. Kompositionerne eksisterer altid på grænsen mellem det hverdagsagtige og det overnaturlige og har lyriske og musikalske rødder i keltisk folklore – noget som høres tydeligt i Connellys eksperimenterende vokalteknik.

Clarissa Connelly fik international opmærksomhed med “Tech Duinn” i 2018, en hypnotisk EP med tråde til netop keltisk mytologi. Til hendes seneste album “The Voyager” (2021) gik Connelly fysisk gennem det skandinaviske landskab og kanaliserede melodier fra gamle forkristne steder. “The Voyager” udkom sammen med app’en Vandringen, der inviterede publikum til at deltage virtuelt og interagere musikalsk med disse steder. Albummet fik international anerkendelse og blev tildelt den prestigefyldte Nordic Music Prize.

Hendes nyeste udspil “World of Work” udkommer på ikoniske Warp Records til april. Albummet er både mere intimt og kosmisk i omfang end sine forgængere og henter inspiration fra visionær litteratur, drømme og meditative gåture. Mens “The Voyager” udforskede den hellige historie i det nordiske landskab, udforsker “World of Work” det metafysiske landskab i sjælen. Lytteren inviteres med på en indre rejse, der skiftevis går stille, ekstatisk og helt fortryllende for sig. Skabt med en legesyge er albummet fyldt med forskellige stemninger og udtryksformer, der smukt akkompagnerer Connellys drømmeagtige syntese af nordisk folkemusik, middelaldersang og moderne pop. ALICE præsenterer eksklusiv koncert med Clarissa Connelly i Akvariet til maj. Bemærk at der er begrænsede billetter.

Fredag _10.05.24
Venue: Akvariet
Dørene åbner kl: 16:00
Koncerten starter kl: 17:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Udsolgt180 DKK
Udsolgt