Udsolgt
Tirsdag 12.11.2019160 DKK

Cate Le Bon (UK) + Grimm Grimm (JP)

Experimental pop

Den walisiske indiepop-darling Cate Le Bon vender tilbage til København med sine excentriske og smukt iørefaldende sange. Med sig har hun sit skamroste femte studiealbum “Reward”. Grimm Grimm åbner aftenen og koncerten er præsenteret i samarbejde med smash!bang!pow!

 

Siden hun første gang vækkede publikums opmærksomhed i 2007 som support for Gruff Rhys (Super Furry Animals), har den walisiske musiker og producer Cate Le Bon efterhånden markeret sig som en af de mest interessante nyere sangskrivere på den internationale indiepop-himmel. Som et punkens barn der trives bedst med friheden til eksperimentere, har Le Bon præsteret muntre og til tider fjollede albums og EP’er. Hun slipper dog aldrig det raffinerede, og af eksperimenterne fremstår Le Bons legesyge både iørefaldende poppet og helstøbt. Hendes evne til finurligt at inkorporere referencer fra både postpunk, kraut og jazz med stor respekt for sine mange inspirationskilder, skinner igennem på samtlige udgivelser. Le Bon er kendt for at finde sig til rette blandt skæve eksistenser og begavede musikere, der assisterer hende i de abstrakte visioner hun sætter sig for. Det har med tiden ført til samarbejder med navne som Warpaint, Deerhunter og John Cale. 

 

Cate Le Bon udgav i foråret sit femte studiealbum “Reward” (Mexican Summer, 2019). Et album, som i stedet for guitar er skabt på et gammelt Meers piano som resultat af mange søvnløse nætter på en bjergside i Cumbria, hvor Le Bon brugte et år i eksil. “Reward” er et album, der er lige så excentrisk, stilistisk varieret, surrealistisk og taktilt som resten af den følsomme walisers bagkatalog. Det er et både intenst indadvendt og personligt album, der emmer af ensomhed og de mange landskaber hvor sangene tog form. 

 

Bl.a. Pitchfork, The Guardian og Rolling Stone har udnævnt “Reward” til at være Cate Le Bons bedste album til dato. Efter anmelderroste danske koncerter på bl.a. Roskilde Festival og Jazzhouse, vender hun endelig tilbage til København til november.

 

Sagt om “Reward”:

 

“On her fifth album, the Welsh musician is at her best. The more elaborate and eccentric her music becomes, the more she sounds like herself.” – Pitchfork

 

“Lovely, airy, occasionally rocking songs are underpinned by elliptical lyrics and seeping loneliness on Le Bon’s remarkable album” – The Guardian

 

Grimm Grimm

 

Den London-baserede eksperimenterende singer-songwriter Koichi Yamanoha har opereret under aliaset Grimm Grimm siden 2013. Som et udløb for hans skrøbelighed og musikalske ideer, kredser projektet om barokke folk-tendenser, futuristisk lyrisme og elektroakustiske underfundigheder.

Tirsdag 12.11.2019
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK inkl. gebyr

Udsolgt
Udsolgt
×