Lørdag _28.04.18

Canalón de Timbiquí (CO)

Afro-colombian roots

Anført af det afro-colombianske ikon Nidia Góngora tager Canalón de Timbiquí lytteren med dybt ned i de musikalske rødder fra den colombianske stillehavskyst. En spirituel rejse i traditionel percussion og glødende kvindelige vokalharmonier.

 

Det er en i sandhed unik oplevelse at høre lyden af Canalón de Timbiquí, hvor koret af kvinder synger deres sange over traditionel percussion fra den colombianske stillehavskyst. Her flyder traditioner og kulturer fra Latinamerika og Afrika sammen i en særlig blanding, og Canalón de Timbiquís sange er dybt rodfæstede i disse traditioner.

 

Sangene afspejler livet i byen Timbiquí, som gruppen stammer fra. Sangene taler om floderne, der bugter sig rundt om byen, om junglen, og om arbejdet i minerne, som gennem mange generationer har været en del af byens livsnerve. Flere medlemmer fra Canalón de Timbiquí arbejder da også stadig i guldminerne.

 

Arrangementerne formes af de stærke kvindelige vokalharmonier, der bevæger sig over de gyngende og inciterende rytmer fra særlige slagtøjsinstrumenter som guasa, tambora og marimba. Gruppens ubestridte midtpunkt er Nidia Góngora, der med diva-lignende autoritet leder kvindekoret. Hun er kendt som en stærk stemme i afro-colombiansk musik og en markant kritiker af Colombias macho-kultur. I Canalón de Timbiquí er det da også kvinderne, der er i front i en helt særlig musik med dybe forbindelser til landskabet, traditionerne og spiritualiteten i den afro-colombianske kultur omkring stillehavskysten.

 

Om gruppen skrev Sounds & Colours: “The elated energy of Grupo Canalón de Timbiquí’s music and the exquisite vocal performance is coupled with a sense of social commentary that manifests itself in the simple yet common themes of their lyrics. This offers insight into many aspects of regional identity, particularly that of African-Latinos, and is therefore a recommended listen for anyone whose interests in South America run deeper than the surface.”

 

Koncerten på ALICE byder på en sjælden mulighed for at opleve den unikke musikalske arv fra Colombias stillehavskyst på dansk jord med en række musikere og ikke mindst vokalister i topklasse og med en ikonisk skikkelse fra den afro-colombianske musik i front.

 

Dørene åbner: kl. 20:00

Koncerten starter: kl. 21:00

Pris: 135 dkk inkl. gebyr

Lørdag _28.04.18
Dørene åbner kl: 20:00
Koncerten starter kl: 21:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet