Aflyst
Mandag 04.05.202050 DKK

Cam Deas (UK) + Jacken Elswyth (UK)

Free folk og electronic

ALICE følger regeringens retningslinjer vedrørende Corona-virus (Covid-19). Grundet Statsministerens seneste udmelding om at holde kulturinstitutioner lukkede frem til 10. maj for at begrænse smittefare, er koncerten 4. maj med Cam Deas og Jacken Elswyth desværre aflyst. Vi er i dialog med begge kunstnere om nye datoer, som vi forhåbentlig kan offentliggøre snart. Info om Corona-virus og ALICE opdateres løbende her.

Free Folk Mondays runder foråret af med stærk engelsk kombo. Jacken Elswyth forbinder traditionelle banjo-tunes med improv og eksperimenterende klang, mens Cam Deas tager os ud i futuristiske og elektroniske afkroge.

Den står på engelsk invasion til denne sæsonens sidste Free Folk Monday, som samtidig bøjer folkemusikken i sære former. Vi skal fra traditionelt banjo-spil over eksperimenterende teknikker og improv til vilde futuristiske udskejelser. Så bliver det ikke meget mere “free”.

 

Cam Deas er en kunstner, der er svær at sætte i bås. Han bevæger sig uden videre fra helt akustiske og folk-orienterede lydlandskaber til analoge synths og elektroniske strukturer. Han har tidligere gæstet Fanø Free Folk Festival med et field recordings-værk baseret på lyde fra Fanø, mens man også på Festival of Endless Gratitude har oplevet ham som en spændende og meditativ udforsker af 12-strenget guitar. Med sit nye album, ‘Mechanosphere’, (The Death of Rave, 2019) er fokus dog afgjort lagt på den elektroniske del af hans værk med abstrakte og spacede klange og kantede rytmestrukturer. Ikke din sædvanlige folk-aften, men garanteret fascinerende.

 

Aftenens første navn er i den noget mere genkendelige folk-afdeling, og så alligevel ikke. For nok spiller den London-baserede musiker Jacken Elswyth en solid clawhammer banjo, og nok trækker hun på et repertoire af appalachian folk og engelsk folkemusik tilsat inspiration fra de såkaldte American Primitive-guitarister. Men Jacken Elswyth er også kendt for at tilsætte drone-orienterede lydlandskaber og for at benytte eksperimenterende spilleteknikker og en solid dosis fri improvisation. En særdeles inspirerende musiker, der også driver sit eget kassettebånd-label Betwixt & Between Tapes, hvor hun løbende udgiver split-udgivelser med andre interessante musikere inden for folk, improv og ambient.

Med Free Folk Mondays præsenterer ALICE i samarbejde med Fanø Free Folk Festival skæve og sprøde folk-navne på udvalgte mandage. Vi bygger et intimt folk-univers op og byder på både lokale og internationale navne, primært fra den mere alternative ende af folkemusikken. Ofte sætter vi fokus på lokale miljøer og vi inviterer skiftende gæste-kuratorer. Entréen er hver gang holdt billigt på 50 kroner, der går ubeskåret til musikerne.

Mandag 04.05.2020
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 50 DKK inkl. gebyr

Aflyst
Aflyst
×