Torsdag _22.03.18

Bill Orcutt/Chris Corsano (US) + Rafael Toral (PT)

Experimental

AFLYSNING! Vi må desværre aflyse aftenens koncert. Vi beklager meget. Købte billetter refunderes naturligvis via Billetlugen.

Grænserne for hvordan en duo med guitar og trommer kan lyde, bøjes og udvides på mesterlig vis i mødet mellem Bill Orcutts radbrækkede blues-guitar og Chris Corsanos overrumplende improvisationer. Portugisiske Rafael Toral tager lytteren i en mere elektronisk retning med sin gådefulde Space Program-musik.

 

Bill Orcutt/Chris Corsano

 

Det er uden tvivl to af USAs mest idiosynkratiske musikere der mødes, når guitarist Bill Orcutt og trommeslager Chris Corsano optræder som duo. Men også to af de mest spændende og overraskende.

 

Med sit opfindsomme og overrumplende trommespil er amerikanske Chris Corsano blevet en særdeles eftertragtet musiker, der blandt kendere står som en genial udforsker af sit instrument. Corsano bevæger sig problemfrit mellem genrer som improv og jazz til eksperimenterende rock, free folk og avantgarde, og han har spillet med alt og alle – fra Björk og Jim O’Rourke til Jandek, Merzbow og Mette Rasmussen.

 

De seneste fem år har Corsano krydset klinger med Bill Orcutt, hvis innovative guitarspil først kom til udtryk i bandet Harry Pussy. Siden har han skabt et navn for sig som solo-kunstner med et særpræget udtryk – en slags dekonstruktion af amerikansk folk, blues og jazz, hvor der ofte improviseres over velkendte melodier, som Orcutt vender vrangen ud på. Orcutt er kendt for at spille på en temmelig ramponeret guitar med kun fire strenge – strenge, som han formår at vride en dybt personlig lyd ud af.

 

Corsano og Orcutt udsender i 2018 deres første regulære studiealbum som duo. De har dog tidligere til store roser udsendt det intense live-album ‘The Raw and The Cooked’, der giver et godt fingerpeg om hvilken fascinerende og kringlet lydrejse, der venter én, når duoen gæster ALICE.

 

Rafael Toral

Portugisiske Rafael Toral arbejder både med visuel kunst, lydkunst og musik og har i særdeleshed markeret sig med sære hybrider, hvor elektrisk guitar og eksperimenterende elektronik mødes i en form for post-free jazz. Toral har gradvist bevæget i en mere elektronisk retning, hvor guitaren har mindre plads, og hvor han i stedet benytter sig af modular-synths, oscillatorer og andre elektroniske lydkilder. Den hyperproduktive kunstner har udviklet sin stil over en lang række udgivelser, der sammenfattes under titlen ‘Space Program’. Med inspiration fra bl.a. John Cages filosofi og den spirituelle jazz undersøger musikken begreb som rumlighed og stilhed, som det kan høres på seneste album, ‘Saturn’. Toral har samarbejdet med navne som Phill Niblock, Christian Marclay, Sonic Youth og Rhys Chatham, og har i øvrigt også optrådt med netop Chris Corsano.

 

 

Torsdag 22 marts

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 135 dkk + booking-gebyr

Torsdag _22.03.18
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK + gebyr

Køb billet