Onsdag _11.09.19120 DKK + gebyr

Bibi Ahmed & Groupe Inerane (NE)

Desert blues

Ørken-blues, elektrisk tamachek-folk og støvet Sahara-rock fra Niger! ALICE får besøg af et af tuareg-bevægelsens mest interessante navne når Bibi Ahmed & Groupe Inerane kommer til Nørrebro.

 

Med afsæt i Tuareg-guitarrevolutionen og inspireret af de rebeller, der startede musikken som et politisk våben, er Bibi Ahmed & Groupe Inerane et af de nye interessante navne inden for tuareg-bevægelsen, som er kendt for bannerførere som Tinariwen, Tamikrest og Bombino. Bibi Ahmed & Groupe Inerane byder på støvet tuareg-blues med inspiration fra den rige tamacheck-folk-tradition og medrivende psykedelisk rockguitar.

 

Gruppen er anført af den gådefulde guitarist Bibi Ahmed, der voksede op i krigszonen i Agadez, Niger. Ahmed blev tidligt konfronteret med regeringens undertrykkelse og marginalisering af tuareg-folket, men fik hurtigt øjnene op for musikken som et tilflugtssted. Efter at have lært sig selv at spille guitar fik han undervisning af tuareg-bluesens absolutte grundlægger, Abdallah Ag Oumbadougou.

 

Groupe Inerane er Bibi Ahmeds nye, eksplosive sekstet. Udover Ahmed udgøres den af hans kone på backing vokal og percussion, en trommeslager, en bassist og den berømte guitarist Koudede Maman. Med tre stærke studiealbum i ryggen er de nu klar til at indtage ALICE, og der er i dén grad noget at glæde sig til.

Onsdag _11.09.19
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK + gebyr

Køb billet120 DKK