Udsolgt
Onsdag _16.02.22170 DKK + gebyr

Bachar Mar-Khalifé (LB) / Vinterjazz

Contemporary classical, electronica og middle eastern music

Libanesiske Bachar Mar-Khalifé blander på ekstraordinær vis elektroniske klange, klassisk musik, arabisk pop, hiphop og meget mere. Resultatet er bevægende og atmosfærisk – oplev selv, når det store talent giver koncert i Musikhuset København under Vinterjazz.

Koncerten finder sted i Musikhuset København på Vesterbro. 

Med dybe rødder i den traditionelle arabiske musik, et stort musikalsk udsyn og en vovet tilgang til at blande genrer, har Bachar Mar-Khalifé skabt sig et navn, som én af de mest interessante musikere på samtidsscenen i Libanon. Han er søn af den berømte oud-spiller Marcel Khalifé, så han har i dén grad fået den traditionelle musik ind fra barnsben.

På grund af borgerkrig i Libanon, var hans familie nødt til at flygte til Paris, da han var seks år gammel. I Paris lod han sig inspirere af den franske hiphop-scene, samtidig med at han fordybede sig i moderne klassisk musik. Både musikalsk og kulturelt bærer han på en sammensat historie, der kommer til udtryk i et personligt univers, som publikum fik ørerne op for med debutalbummet “Oil Slick”, der udkom i 2010. Et album, der præsenterede Mar-Khalifés særegne blanding af klassisk musik, arabisk roots og elektroniske stemninger.

Hans sans for at skabe atmosfære har også gjort ham til en yndet filmkomponist. Senest har han lavet musik til filmen “Sous le ciel d’Alice” af Chloé Mazlo – en film, der finder sted under borgerkrigen i Libanon. Samtidig fortsætter Mar-Khalifé med at sætte nye standarder på sine egne plader. Senest med albummet “On/Off” (2020) og den opfølgende EP “Ghost Songs” (2021). Her trækkes der på techno og elektronisk pop, mens der stadig er masser af plads til de virtuose klaverstykker, som Mar-Khalifé er kendt for.

“On/Off” blev indspillet i hans families hus i Jaj-bjergene, hvor Mar-Khalifé isolerede sig under protesterne i Libanon i 2019. Strømmen blev afbrudt to gange om dagen – en situation, der gav inspiration til titlen.

Nu er Mar-Khalifé klar til at indtage Vinterjazz og Musikhuset med sit elektriske og poetiske univers. En sjælden oplevelse.

Koncerten er en del af Vinterjazz – en landsdækkende musikfestival, der fejrer jazzen og udforsker dens mange forgreninger. Vinterjazz 2022 finder sted den 3.-27. februar. Læs mere om festivalen på www.jazz.dk

Onsdag _16.02.22
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 170 DKK + gebyr

Udsolgt170 DKK
Udsolgt