Fredag 06.08.2021120 DKK

Bab L’Bluz (MA/FR) + Bahima

Gnawa og fusion

Med den magnetiske Yousra Mansour i front skaber Bab L’Bluz elektrificeret og hypnotisk gnawa med plads til både poesi og revolutionær nerve. De har netop modtaget Songlines’ pris for bedste fusions-navn og nu indtager det fransk/marokkanske band ALICE Summer Series! Bahima varmer op med deres atmosfæriske og orientalsk-farvede sange.

Koncerten er en del af ALICE Summer Series og foregår i gården mellem ALICE og UNION – læs mere her.

Sommeren er over os, og det samme er ALICE Summer Series – vores stemningsfulde udendørskoncerter, der finder sted i den hyggelige gård mellem ALICE og UNION. Her byder vi fredage og lørdage fra slut maj til slut august på levende musik af høj kvalitet tilsat sommerlig stemning og læskende drinks.

Da magasinet Songlines for nylig uddelte deres prestigefyldte priser for den globale musik, hev bandet Bab L’Bluz prisen for bedste fusion hjem. Vi synes da også, at det er lidt af et scoop, at det fransk/marokkanske band nu gæster Summer Series.

Bandet vakte solid opsigt med deres album “Nayda!”, der udkom på Real World Records sidste sommer. Et album, der blander en hypnotisk gnawa-tradition med nordafrikansk blues, funk, psychedelia og en gnistrende rock-feeling. I Yousra Mansour har det velspillende band en magnetisk frontfigur, der på én gang omfavner dybe traditioner og udfordrer disse, bl.a. ved som ung kvinde at indtage en rolle, der i gnawaen typisk har været forbeholdt mænd. Selve albummet er opkaldt efter en ny bølge af unge kunstnere i Marokko – nayda-bevægelsen – der typisk synger i den særlige darija-dialekt. Alt i alt er Bab L’Bluz et frisk pust på den globale musikscene – et band, der formidler både revolutionær energi og en kærlighed til traditionen. Der er lagt op til en ekstatisk musikoplevelse, når de indtager ALICE Summer Series.

Bahima

Det unge band Bahima varmer op denne eftermiddag. Bandet, der tidligere har kunnet opleves på Free Folk Mondays på ALICE, er et frisk pust på den danske scene for roots og global musik – og et band, hvor vestlige og østlige musikalske elementer mødes. Med skæve taktarter, orientalske skalaer og gribende melodier skabes et atmosfærisk univers, som løftes af et personligt og lyrisk udtryk med danske tekster.

Praktisk om ALICE Summer Series

Under ALICE Summer Series-titlen præsenterer vi udendørs koncerter fra slut maj til slut august. Vi rykker baren ud i gården mellem ALICE og UNION og indbyder til godt samvær omkring den eventyrlystne musik fredag og lørdag. Vi følger naturligvis myndighedernes anvisninger i forhold til COVID-19 nøje og opdaterer løbende formatet til de gældende restriktioner. Koncertområdet bliver med en kombination af ståpladser og unumm. siddepladser. Vil du sikre dig en siddeplads, er det en god idé at komme i god tid. Der vil være bar i gården, ligesom Send Flere Krydderier de fleste weekender byder på salg af lækker mad.

OBS! Det er nødvendigt at medbringe gyldigt corona-pas til koncerterne. Vi opfordrer desuden kraftigt til at man køber billet i forsalg, da det giver os bedre mulighed for at komme i kontakt med publikum efterfølgende med henblik på stop af smittespredning.

Fredag 06.08.2021
Dørene åbner kl: 16:00
Koncerten starter kl: 17:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×