Udsolgt
Tirsdag _06.02.24160 DKK + gebyr

Astrid Sonne + Tara Clerkin Trio UK at Copenhagen Distillery – UDSOLGT

Vidunderlig dobbeltbill med albumfejring på Copenhagen Distillery

Astrid Sonnes særlige evne til at afsøge grænselandet mellem det organiske og det elektroniske har gjort hende til en af de mest fremtrædende kunstnere på den danske og internationale eksperimenterende scene de seneste år. Den talentfulde komponist og bratschist, som udgiver sit nye album på Escho 26 januar, spiller nu første headlinershow i lang tid. Det sker på vidunderlig dobbeltbill med Bristol-triphop-jazz-gruppen Tara Clerkin Trio, som denne aften kan opleves på dansk jord for første gang. Koncerten foregår på Copenhagen Distillery og er præsenteret i samarbejde med 15 Love og Vinterjazz.

Astrid Sonne
Den internationalt anerkendte komponist og bratschist Astrid Sonne har gennem sin diskografi omhyggeligt skabt forskellige stemninger gennem elektroniske og akustiske instrumentale projekter. På sit kommende album “Great Doubt” (Escho, januar 2024) udfolder Sonne sit særlige musikalske udtryk med sin egen vokal i front, gennem sparsomme tekster med enkle budskaber om følelsesmæssige tilstande. Musikken akkompagnerer smukt vokalen og udfylder det soniske univers med bratsch-sekvenser, digitale mæssingblæsere og luftige fløjter. Beats og detuned klaver er friske tilføjelser til lydbilledet og vidner om, hvordan Sonnes praksis altid udvikler sig ind i nye territorier.

Med sin baggrund i klassisk musik, afsøger Astrid Sonne grænselandet mellem det organiske og det elektroniske. Hendes store, åbne kompositioner, der rummer alt fra synthesizere til bratsch-sekvenser og vokal-samplinger, trækker på skøn europæisk kortradition såvel som trance og kakofoniske eksperimenter. Som ingen anden formår Sonne at udtrykke sårbare emotionelle stadier i minimalistiske og statiske soundscapes – en menneskelig ømhed i et futuristisk klangunivers, som efterhånden er blevet hendes kendetegn og har gjort hende til et af de vigtigste navne på den danske og internationale eksperimenterende scene. Vi glæder os til endnu en gang at kunne præsentere Astrid Sonne, som udgiver sit nye album på Escho 26 januar.

Tara Clerkin Trio
Tara Clerkin Trio består af Pat Benjamin, Sunny Joe Paradisos og Tara Clerkin – tre musikere, som havde været involveret i adskillige kultbaserede bands i Bristol gennem årene, før de krydsede musikalske klinger i trioformation. Tara Clerkin Trio tager inspirationer fra jazz, trip hop, elektronica, psykedelia og minimalisme og væver dem uprætentiøst sammen til charmerende, halvpsykedeliske sange med grønligt skær og nik til Arthur Russell, Broadcast og Portishead. Deres seneste EP, “On The Turning Ground”, blev udgivet på det London-baserede label World of Echo i november til store roser fra bl.a. Boomkat, som skrev “Tara Clerkin Trio unpick and rethread myriad 90’s DIY tropes […] and drape it with esoteric and uncomproimisingly modern chamber jazz and baroque folk baubles that are just impossible not to fall deeply in love with.” Tara Clerkin spiller første danske koncert denne aften på Copenhagen Distillery, på dobbeltbill med Astrid Sonne.

Koncerten er en del af Vinterjazz 2024 – en landsdækkende festival som finder sted fra 1.-25. Februar. Mere info via www.jazz.dk

Tirsdag _06.02.24
Venue: Copenhagen Distillery
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr
Udsolgt160 DKK
Udsolgt