Torsdag _14.11.24160 DKK + gebyr

Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou MA

Marokkos store kvindelige gnawa-stjerne gæster ALICE med smittende passion og sprudlende musikalitet

Med smittende passion og sprudlende musikalitet, hylder Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou kærligheden til den åndelige verden gennem støvede, vitale rytmer, fængende melodier, messende sang og dans. Efter uforglemmelige koncerter på både ALICE og Roskilde Festival, glæder vi os til atter at kunne præsentere Marokkos store kvindelige gnawa-stjerne og hendes gruppe af korsangere, når de indtager Nørre Allé med nyt album.

Marokkos ældgamle spirituelle musiktradition Gnawa er skabt af efterkommere af slaver fra Afrika syd for Sahara, og forbinder rituel poesi med traditionel musik og dans til en varm og rytmisk forførende musik. I centrum står gnawa-mesteren med den guitar-lignende gimbri i hænderne. I Marokkos dybt patriarkalske samfund har gnawa-mesteren altid været en mand – lige indtil 2012, hvor den kun 20-årige Asmâa Hamzaoui som den første kvinde nogensinde indtog scenen med virtuost gimbri-spil på landets vigtigste gnawa-festival i Essaouira.

Ti år senere var Asmâa Hamzaoui det bærende hovednavn på selv samme festival. Hun er blevet forbillede for en hel generation af unge kvinder, og hun er vokset til en internationalt anerkendt gnawa-stjerne, som har gjort den ellers marginaliserede musiktradition udbredt og populær. Asmâa Hamzaoui tager publikum med storm overalt hvor hun kommer med sin gruppe Bnat Timbouktou, som efter traditionen består af fire korsangere med de karakteristiske metalkastagnetter qraqab. Med smittende passion og sprudlende musikalitet, hylder Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou kærligheden til den åndelige verden og det afrikanske folks liv gennem støvede, vitale rytmer, fængende melodier, messende sang og dans. Vi har oplevet flere fantastiske koncerter med Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou både på ALICE og Roskilde Festival, så vi glæder os til november, hvor de vender tilbage til Nørre Allé med det nye album “L’Bnat” (2024).

Torsdag _14.11.24
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK