Søndag _18.09.22130 DKK + gebyr

Asmâa Hamzaoui & Bnat Timbouktou (MA) at Krudttønden

Forførende rytmisk gnawa med messende sang og gimbri

Det kvindelige marokkanske gimbri-ikon Asmâa Hamzaoui vender tilbage til København med sin gnawa-gruppe Bnat Timbouktou. Vi glæder os til september, hvor de indtager Krudttønden med trancedannende rytmer, messende sang og fremragende gimbrispil.

Bemærk at koncerten er med siddepladser og foregår på Krudttønden.

Asmâa var kun 20 år, da hun som den første kvindelige gimbri-spiller startede sin egen gnawa-gruppe Bnat Timbouktou i 2012. I dag vækker gruppen opmærksomhed overalt hvor de spiller deres rituelle og rytmisk forførende musik, og selv er Asmâa blevet forbillede og forgangsperson for en hel generation af unge kvinder i Marokko. Traditionelt har gimbrien nemlig været forbeholdt mænd, og da Asmâa indtog scenen på landets vigtigste gnawa-begivenhed i Essaouria for et par år siden, var hun den første kvindelige musiker, som havde stået der. 

Trods mange forhindringer på vejen mod anerkendelse er Asmâa Hamzaoui med egne ord  først i sit rette element, når hun har en gimbri i hånden. Og sammen med Bnat Timbouktou er hun for længst nået langt ud over Marokkos grænser. Med instrumentets særlige klang og Asmâas smukke stemme i centrum fuldendes lydbilledet af fem kvindelige korsangere med de karakteristiske metalkastagnetter qraqab. Rytmerne og gruppens messende sang opbygger den ekstatiske stemning som opstår, når gnawa opleves live. Vi har før haft glæde af at opleve Asmâa Hamzaoui på både ALICE og Roskilde Festival og kan ikke vente med at præsentere dem igen.

Søndag _18.09.22
Venue: Krudttønden
Dørene åbner kl: 14:00
Koncerten starter kl: 15:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Køb billet130 DKK