Onsdag _28.02.24160 DKK + gebyr

Asher Gamedze ZA

Visionær free jazz møder sydafrikansk protestmusik

Den visionære Cape Town-basede trommeslager og multiinstrumentalist Asher Gamedze forbinder tålmodig free jazz og dyb sydafrikansk protestmusiktradition og skaber en lyd, der peger direkte mod fremtiden. Gamedze, som også er et navn på den sprudlende Chicago-jazzscene, gæster ALICE med sin kvartet og sit seneste skamroste album ‘Turbulence And Pulse’.

Asher Gamedze er en sydafrikansk trommeslager, komponist, forsker og orkesterleder, der er baseret i Cape Town. Som autodidakt musiker har Gamedze opnået anerkendelse gennem årene for sit arbejde på trommerne med kunstnere som Angel Bat Dawid, Nduduzo Makhatini og som studiemusiker for mange andre sydafrikanske kunstnere, inden han udgav sit kritikerroste debutalbum, ‘Dialectic Soul’, i 2020. Albummet blev kåret som et af årets bedste jazzalbums af blandt andre The New York Times, som beskrev den som “An album that seems to have almost everything you could ask for”.

Og det ikke uden grund! Asher Gamedzes unikke blanding af forskellige musikalske traditioner fra det sydlige Afrika, fri improvisation og jazz, skaber et helstøbt og på en gang sensitivt og stærkt lydbillede, som han bruger som talerør for radikale sociale og politiske tanker gennem sang og spoken word. Gamedze er en alsidig trommeslager med en særlig åben og visionær lyd og sensibilitet, som binder musikken sammen og peger pilen direkte mod fremtiden.

Asher Gamedzes Hans seneste album, ‘Turbulence and Pulse’, udgivet i 2023 gennem et særligt samarbejde mellem Chicago-pladeselskabet International Anthem og Mushroom Hour Half Hour. Her tager fat på nogle af de samme politiske og historiske spørgsmål som fra ‘Dialectic Soul’ og giver dem fornyet betydning. Som musiker i forskellige konstellationer og som bandleder har Gamedze turneret i både Afrika, Europa og USA, men har især haft sin gang på den sprudlende Chicago-jazzscene.

Lineup:
Asher Gamedze (drums)
Robin Fassie (trumpet)
Buddy Wells (tenor saxophone)
Vimbs Mavimbs (bass)

Sagt om Asher Gamedze
“Blending free jazz with South African protest music and rigorous academic study, the Cape Town drummer connects jazz tradition to contemporary oppression, and points a way forward for the music.” — Pitchfork

“South African drummer Asher Gamedze’s Turbulence And Pulse is a magnificent, gutsy, stirring piece of work, authentic to its core.” — All About Jazz

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Onsdag _28.02.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK