Få billetter
Fredag _28.10.22180 DKK + gebyr

Aoife O’Donovan (US) + Donovan Woods (CA) at Sankt Johannes Kirke

Atmosfærisk americana med nærvær og superb sangskrivning

Hun har tidligere indtaget Nørre Allé 7, både på egen hånd og som del af den fantastiske trio I’m With Her. Endelig bliver der mulighed for at opleve den americana-ikonet med den store stemme, Aoife O’Donovan, i København igen, når hun spiller Sankt Johannes Kirke op. Canadiske Donovan Woods varmer op.

Bemærk: Koncerten er rykket til 28. oktober 2022.

Aoife O’Donovan kan noget særligt, når det kommer til at skabe et americana- og folk-inspireret univers, som forener det atmosfæriske og drømmende med robuste sangskrivertraditioner og nøgent nærvær.

Hun voksede op i Newton, Massachusetts, men har irske rødder og tilbragte meget af sin ungdom med at spille musik i Irland. Noget, der fornemmes i hendes musik, som ofte bygger bro mellem den irske balladetradition og amerikanske folk-forbilleder som Bob Dylan og Joan Baez. Allerede i en tidlig alder vakte hun opsigt som del af folk-gruppen Crooked Still, der bød på et forfriskende take på bluegrass-traditionen. Crooked Still er stadig aktive, men i mellemtiden har O’Donovan udfoldet sig i flere markante gruppesammenhænge, ikke mindst med Sometymes Why og I’m With Her – den anmelderroste trio, som også tidligere har gæstet ALICE med udsolgt koncert. Hun har desuden samarbejdet med store navne som Alison Krauss og jazzmusikeren Dave Douglas.

At hun også er en stærk sangskriver og fortolker af den amerikanske folk-tradition på egen hånd, har hun demonstreret ved flere lejligheder, også på dansk jord. Bl.a. gæstede hun Roskilde Festival i 2014 i kølvandet på hendes første solo-album, “Fossils”. Her skrev Rootszone.dk bl.a. “O’Donovans egne sange er efterhånden så gode, at vi skal placere hende blandt de bedste i USA”. Også amerikanske medier som NPR Music, American Songwriter, New York Magazine og No Depression var ude med lovord til debutalbummet, som var at finde på flere årslister over bedste udgivelser. Senest har hun i eget navn udsendt EP’en “Bullfrog’s Croon (and Other Songs)”, endnu en kritikerrost udgivelse og en samling sange, der tager udgangspunkt i Peter Sears’ poesi.

Med sig bringer hun den canadiske singer/songwriter Donovan Woods, i egen ret en profileret sangskriver i folk/country-traditionen, der har udsendt flere anmelderroste plader, herunder den Juno Awards-vindende “Both Ways” (2018). Meget passende er han netop aktuel med den gribende single “IOWA”, som er en duet med netop Aoife O’Donovan. Så der er givetvis en chance for at se dem sammen på scenen på ALICE.  Donovan Woods spiller i øvrigt et support set på aftenen.

Fredag _28.10.22
Venue: Sankt Johannes Kirke
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK + gebyr

Køb billet180 DKK
Få billetter