fbpx

28.10.2022

Americana/Folk

Aoife O’Donovan (US)

Fredag d. 28. oktober
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK inkl. gebyr
Facebook
Udsolgt

Hun har tidligere indtaget Nørre Allé 7, både på egen hånd og som del af den fantastiske trio I’m With Her. Endelig bliver der mulighed for at opleve den americana-ikonet med den store stemme, Aoife O’Donovan, i København igen. .

OBS: Koncerten er rykket til 28. oktober 2022 og finder sted i Musikhuset København. 

Aoife O’Donovan kan noget særligt, når det kommer til at skabe et americana- og folk-inspireret univers, som forener det atmosfæriske og drømmende med robuste sangskrivertraditioner og nøgent nærvær.

Hun voksede op i Newton, Massachusetts, men har irske rødder og tilbragte meget af sin ungdom med at spille musik i Irland. Noget, der fornemmes i hendes musik, som ofte bygger bro mellem den irske balladetradition og amerikanske folk-forbilleder som Bob Dylan og Joan Baez. Allerede i en tidlig alder vakte hun opsigt som del af folk-gruppen Crooked Still, der bød på et forfriskende take på bluegrass-traditionen. Crooked Still er stadig aktive, men i mellemtiden har O’Donovan udfoldet sig i flere markante gruppesammenhænge, ikke mindst med Sometymes Why og I’m With Her – den anmelderroste trio, som også tidligere har gæstet ALICE med udsolgt koncert. Hun har desuden samarbejdet med store navne som Alison Krauss og jazzmusikeren Dave Douglas.

At hun også er en stærk sangskriver og fortolker af den amerikanske folk-tradition på egen hånd, har hun demonstreret ved flere lejligheder, også på dansk jord. Bl.a. gæstede hun Roskilde Festival i 2014 i kølvandet på hendes første solo-album, “Fossils”. Her skrev Rootszone.dk bl.a. “O’Donovans egne sange er efterhånden så gode, at vi skal placere hende blandt de bedste i USA”. Også amerikanske medier som NPR Music, American Songwriter, New York Magazine og No Depression var ude med lovord til debutalbummet, som var at finde på flere årslister over bedste udgivelser. Senest har hun i eget navn udsendt EP’en “Bullfrog’s Croon (and Other Songs)”, endnu en kritikerrost udgivelse og en samling sange, der tager udgangspunkt i Peter Sears’ poesi.

Det er altså en af amerikansk musiks fineste stemmer og sangskrivere, som ALICE har æren af at præsentere, når Aoife O’Donovan byder på intim solo-koncert.