Aflyst
Lørdag 13.02.2021130 DKK

Anders Lauge Meldgaard – 12 instrumenter til Henning + Kristian Paulsen

Electroacoustic

Kære publikum,

Da myndighederne har forlænget de aktuelle corona-restriktioner til 28. februar, er hele februar-programmet på ALICE desværre aflyst. Det gælder også koncerten med Anders Lauge Meldgaard.
Vi arbejder på at finde en ny dato i fremtiden. Billetter til den pågældende koncert refunderes automatisk via Billetto, og du behøver ikke at foretage dig yderligere. Hold dig løbende opdateret omkring ALICE og corona-situationen her: https://alicecph.com/corona/

Den særegne komponist og musiker Anders Lauge Meldgaard (År & Dag) gæster ALICE under Vinterjazz med værket “12 instrumenter til Henning”. Stykket er et forunderligt og stimulerende møde mellem Meldgaard selv og den nu afdøde, anerkendte danske komponist og fluxuskunstner Henning Christiansen, og opføres denne aften i en helt ny elektronisk version. Kristian Paulsen åbner aftenen.

Anders Lauge Meldgaard er en komponist og musiker, der arbejder inden for en bred vifte af musikalske udtryksformer, lige fra fri improvisation til moderne kompositionsmusik over lydinstallationer, eksperimenterende sangskrivning, orkestrale collager, mixbånd og støjende værker for elektrisk guitarsekstet. Meldgaard er kendt for sit tidligere alias Frisk Frugt. Han har udgivet adskillige anmelderroste albums inden for det sidste årti, hvor hans seneste udgivelse “At Synge Verden Ind I En Ny Og Mangefoldet Tid” (2018) for 8 instrumenter især står højt på listen. Meldgaard er desuden medstifter af de inovative kollektiver Yoyooyoy og År & Dag og har tidligere været nomineret til Steppeulven og Nordic Music Prize for sine udgivelser med Frisk Frugt.

På ALICE har vi haft glæde af Anders Lauge Meldgaard i flere forskellige konstellationer. Når han gæster Nørre Allé 7 til februar vil han opføre det nye værk “12 instrumenter til Henning”, som oprindeligt blev kommissioneret af Museet For Samtidskunst i Roskilde i forbindelse med udstillingen “Christiansen i Høj Sø”. Stykket er et forunderligt og stimulerende møde mellem Meldgaard selv og den afdøde, anerkendte danske komponist og fluxuskunstner Henning Christiansen. Mødet mellem de to sker med udgangspunkt i en trio af Christiansen fra 1975, der agerer grundmateriale for det nye værk “12 instrumenter til Henning”. Denne trio er blevet undersøgt med lup og genkomponeret af Meldgaard, som med sine karakteristiske, musikalske virkemidler oversætter tidligere tiders musik til et nyt melodisk udtryk. Resultatet er en ganske unik komposition, der er nuanceret nok til at kunne rumme Christiansens tonesprog side om side med Meldgaards mangefacetterede musikalske palet.

På “12 instrumenter til Henning” er Christiansens musik blevet transformeret tone for tone fra de originale noder til en ny, strålende komposition. Hver takt er genskrevet efter et særligt system, skabt af Anders Lauge Meldgaard, som forklarer: “Jeg forestiller mig, at Hennings værk er blevet ældre, instrumenterne har vokset sig større, har formeret sig og ændret tempo.”På den måde er de tre oprindelige instrumenter blevet til tolv: blokfløjten er udvidet til en hel blæsersektion, klaveret spreder sig ud over cembalo, synthesizer og orgel og celloens rolle spilles nu også af flere strygeinstrumenter. Derudover har Meldgaard skrevet alle rollerne i forskellige tempi. Hvert instrument spiller altså i sin ganske egen rytme og skaber på den måde en ny enhed af frit forbundne taktarter, som vugger sammen med hinanden i mange lag.

Selve udgivelsen af “12 instrumenter for Henning” udkom digitalt og på vinyl via År & Dag i september 2020, og er indspillet med et stort hold af musikere. Ved denne koncert vil værket blive opført i trio-format og i en ny elektronisk version med Adam Woer (fløjte), Anders Bach (elektronik og slagtøj) og Anders Lauge Meldgaard (elektronik og orgel).

Kristian Paulsen

Kristian Paulsen er en dansk percussionist, der eksperimenterer med en hybrid af akustiske instrumenter og mekaniske objekter. Med slagtøj som det centrale omdrejningspunkt for sin musik, integrerer han instrumenter som klokker, gonger og wood-blocks i hjemmelavede, motoriserede konstruktioner. Kombinationen skaber et overnaturligt, akustisk lydbillede af kaotiske rytmer, overtoner og resonans. Kristian er også den ene halvdel af tromme/percussion-duoen Erna – som tidligere har gæstet både ALICE og internationale spillesteder som Café OTO – og er desuden medstifter af det københavnske undergrunds-pladeselskab Wetwear.

Om Vinterjazz:

Vinterjazz er en landsdækkende musikfestival, som har eksisteret siden 2001 og foregår hvert år i februar. Festivalen strækker sig over tre uger og rummer omkring 600 koncerter fordelt på flere end 125 spillesteder og arrangører fra Aalborg til Rønne. Vinterjazz 2021 finder sted fra 5-28. februar. Se mere på www.jazz.dk

Lørdag 13.02.2021
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK inkl. gebyr

Aflyst
Aflyst
×