fbpx
Torsdag 10.05.2018

Altin Gün (INT) + Professionel Dansker – FÅ BILLETTER

Turkish psych

Groovy og syret musik fra den tyrkiske psychs guldalder. Altin Gün leverer en moderne og frisk fortolkning af den psykedeliske tyrkiske arv og er aktuel med deres første album, ‘On’. Før og efter koncerten spiller Professionel Dansker musik for os.

 

Altin Gün betyder ‘Golden Day’, og bandet sender da også lytteren lige lukt ned i den tyrkiske psychs guldalder med et varmt og groovy udtryk, der både levner plads til funky wah wah-guitar, syrede orgler og passager, hvor musikken næsten antager en krautrock-lignende kvalitet.

 

Bandet har base i Amsterdam, men forener musikere fra både Tyrkiet, Indonesien og Holland. De fandt sammen om en passion for lyden af 70’ernes psykedeliske bølge, hvor en række fremsynede tyrkiske musikere forbandt gamle folkemelodier med indflydelse fra syrerocken. Selv nævner de den tyrkiske legende Neşet Ertaş som deres væsentligste inspiration.

 

Bassisten Jasper Verhulst tog initiativ til at samle bandet efter at være blevet grebet af den tyrkiske psych på en rejse til Istanbul. I sangerinde Merve Dasdemir og sanger, saz- og tangentspiller Erdinc Yildiz Ecevit fandt han to musikere, som i sandhed formår at give musikken den helt autentiske lyd. Læg dertil Ben Riders glødende guitarpassager og det intense groove fra trommeslager Nick Mauskovic og percussionist Gino Groeneveld (kendt fra bl.a. Jungle By Night), og der er fyret op for en stærk cocktail.

 

Altin Gün har netop udsendt deres debutalbum, ‘On’, på selskabet Bongo Joe. Allerede inden udgivelsen har de dog nydt en massiv hype rundt omkring på europæiske scener. Bl.a. spillede de i 2017 til festivalen Le Guess Who? Er man fan af tyrkisk psych, er Altin Gün da også et af de absolut bedste nutidige bud på et band, hvor den dybe kærlighed til traditionen møder en frisk tilgang. Der er garanteret et brag af en psykedelisk fest på ALICE, når de kommer forbi 10. maj!

 

Torsdag 10. maj

Dørene åbner: kl. 19:00

Koncerten starter: kl. 20:00

Pris: 135 dkk inkl. gebyr

Torsdag 10.05.2018
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: DKK inkl. gebyr

Få billetter
×