Udsolgt
Torsdag 06.07.2023180 DKK

Alogte Oho & His Sounds of Joy GH // Copenhagen Jazz Festival 2023 – UDSOLGT

Rødglødende dansefest med mesteren af groovy ghanesisk gospel

Frafra-regionen i det nordlige Ghana er centrum for et boblende gospelmiljø, og Alogte Oho er den suveræne mester inden for sin genre. Karismatisk lovsynger han Herren på en bund af vuggende reggaerytmer og sprudlende kvindekor, iblandet lokale fortolkninger af funk og soul samt traditionel ghanesisk musik. Alogte Oho skabte en gigantisk dansefest på Roskilde Festival sidste sommer, og vi gør kunsten efter, når vi præsenterer ham og hans groovende band som en del af Copenhagen Jazz Festival 2023.

Kvindekor, varme blæsere, boblende keyboards og en uforlignelig musikalitet er opskriften på en stensikker dansefest. Alogte Oho er den fremmeste musiker inden for Frara-gospel, som nyder en eksplosiv opblomstring i Bolgatanga i det nordlige Ghana. Han karismatiske sangforedrag ledsages af et usædvanligt kraftfuldt kvindekor, som kalder sig the Sounds of Joy og består af Lizzy Amaliyenga, Patricia Adongo og Florence Adooni, der alle også er stærke gospel-solister i deres egen ret. Hør eksempelvis ørehængeren “Doose Mam”, som med sjælfuldt repetitive rytmer og en jublende vokal-linje byder alle kroppens celler op til dans.

Alogte Ohos karriere var længe et kendt navn i lokale miljøer. Den tyske musiker, producer og musik-kender Max Weissenfeldt opdagede Alogte Ohos lyd, da han rejste i Ghana, hvilket hurtigt resulterede i en pladekontrakt på Weissenfeldts label Philophon. Første single herfra var den solbeskinnede reggae-hjerteknuser “Zota Yinne” fra 2014, og i 2019 kom den første internationalt udsendte plade, “Mam Yinne Wa”.

Alogte Oho gør sig i musik med et kirkeligt ophav. På sin personlige musikalske rejse opdagede Alogte Oho selv musikken via sang og musik i den lokale landsbykirke, hvor han trådte sine barnesko som korsanger. Alogte Oho åbner dørene på vid gab for gospelgenren og lader en masse forskellige påvirkninger strømme ind i sin stærkt medrivende musik: Lige fra traditionelle ghanesisk musiktraditioner til vestafrikanske funk- og soulfortolkninger, vuggende reggae og en musikalitet, der kan forvandle enhver situation til en fest. Glæd dig til at opleve gospel-mesteren og hans gruppe live.

 

 

Torsdag 06.07.2023
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 180 DKK inkl. gebyr

Udsolgt
Udsolgt
×