Fredag 19.08.2022120 DKK

ENTRETELA: Sús & Àiyé (PT/BR) feat. Kristin Wichstrøm (NO)

Folklore, protestsange, nye kompositioner og tekstilprojektioner

Forfædres folklore, protestsange fra Brazilien og Portugal, nye kompositioner og digitale tekstilprojektioner mødes i ENTRETELA: En performativ koncert om forbundethed.

Den portugesiske performer/komponist Sús og den brasilianske trommeslager Àiyé mødtes ved et tilfældigt lykketræf en aften i Lissabon, lige før pandemiens udbrud. Gennem endeløse virtuelle møder viklede de sig ind i et universet af ritualer, symboler og lyde; med isolationen og det digitale møde som kreative benspænd. Fra denne proces opstod ENTRETELA (entre- + tela = mellem- + skærm): En performativ koncert, der udforsker forbundethed.

I løbet af foråret har Sús og Àiyé samlet kreative inputs til showet gennem en række åbne online-møder med fremmede, ligesom de har inviteret den norske billedkunstner Kristin Wichstrøm med på projektet. ENTRETELA vil i sin endelige form byde på kunstnernes nyeste musikalske repertoire, nyfortolkninger af folke- og protestsange fra Brasilien og Portugal, performative elementer og digitale tekstilprojektioner. Vi glæder os til at se frugterne af dette dybdegående samarbejde, når Sús, Àiyé og Kristin 19. august opfører ENTRETELA for første gang nogensinde.

Om Sús og Àiyé
Sús er soloprojektet fra den portugisiske kunstner, producer og performer Susana Nunes, som har base i København. I sin musik arbejder hun i spændingsfeltet mellem pop, folk, elektronisk og experimental, omkring temaer som cyklusser og relationer, sorg og alkymist-lignende overgangstilstande. Senest har Sús været med på den kollaborative udgivelse “Embruxo Reworks”.

Àiyé aka Larissa Conforto er en trommeslager, komponist, performer, producer og lydkunstner med base i São Paulo. Hun har bl.a. slået sine folder som kunstnerisk producer for Gilberto Gil, Chico Buarque og Alceu Valença, og udgivet soloalbummet “Gratitrevas” (Balaclava Records, 2020) som hun har opført rundt i hele Brasilien og Portugal.

Om ALICE Works
ALICE arbejder for at udvikle musikken. Derfor søsatte vi under lockdown i starten af 2021 et Open Call om at udvikle nye formater og skabe nye værker. Dette Open Call blev til ALICE Works – en koncertserie, hvor vi hen over 2021 og 2022 præsenterer nye værker skabt af de kunstnere, som vi udvalgte fra puljen af ansøgere.

Fredag 19.08.2022
Venue: Union
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 120 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×