Søndag 19.09.2021130 DKK

Alasdair Roberts & Völvur (UK/NO) at Xenon

Alternative folk

Folkesange møder fri improvisation, og Skotland møder Skandinavien. Den skotske folk-mester Alasdair Roberts vender tilbage med den særligt sammensatte norske gruppe Völvur, som i 2019 gæstede Danmark med to fremragende koncerter. Nu er de endelig klar med det fælles album ‘The Old Fabled River’ (Drag City) og i den forbindelse præsenterer ALICE koncert på Xenon i Huset-KBH.

Koncerten er med unumm. Siddepladser og foregår i Xenon på Huset-KBH. 

Da det skotske folk-ikon Alasdair Roberts i 2019 mødte et stærkt hold af yngre norske musikere under ledelse af violinist Hans P. Kjorstad opstod der ren magi i mødet mellem alternativ folk, jazz og improvisation. Kjorstad, der kendes fra en lang række sammenhænge som Vassvik, Miman og Kjorstad Brothers, havde gennem lang tid haft en drøm om at samle et hold af musikere fra krydsfeltet mellem folkemusik og improv til at spille med Roberts. Og i 2019 opstod til lejligheden bandet Völvur, som optrådte med Roberts til en eksklusiv tour i Norge og Danmark – hvor ALICE også var med til at præsentere koncerter i København og på Fanø.

Samarbejdet skulle vise sig at være yderst frugtbart. Så frugtbart, at bandet efterfølgende gik i studiet for at indspille et album, der nu endelig udkommer på Drag City. Albummet blev indspillet i forlængelse af to koncerter på hhv. den skotske festival Celtic Connections og det legendariske folkemusik-venue Cecil Sharp House.

Skotske Alasdair Roberts har siden starten af årtusindskiftet været en af de mest vedkommende stemmer på den britiske folk-scene og en musiker, der ubesværet har bygget bro mellem den mere traditionelle folkemusik og den alternative folk-scene. Han har vist sig som en fremragende sangskriver, men også som en musiker, der dykker dybt i traditionerne, graver glemt guld op og giver det sin egen personlige stemme. Allerede tidligt i karrieren fik han fans i bl.a. Will Oldham, der fik ham ind på det toneangivende label Drag City. Han har også samarbejdet musikalsk med navne som Jason Molina, Alex Neilson og netop Will Oldham, for bare at nævne nogle få.

Med Völvur finder Alasdair Roberts’ sange nyt og sprudlende liv, og samtidig kaster de sig sammen ud i fortolkninger af både skotske sange og norske folkesange (sunget af den norske sangerinde Marthe Lea), som de sammen har skabt nye og spændende arrangementer til. ALICE glæder sig til at invitere den originale og albumaktuelle konstellation tilbage. Denne gang til en koncert på Xenon i Huset-KBH.

Line-up:

Alasdair Roberts – vokal & guitar
Hans Kjorstad – violin
Marthe Lea – saxofon & vokal
Andreas Røysum – klarinet
Fredrik Rasten – guitar
Egil Kalman – kontrabas
Jan Martin Gismervik – trommer

Søndag 19.09.2021
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK inkl. gebyr

Køb billet
×