Onsdag _06.03.24160 DKK + gebyr

Ahmed Ag Kaedy ML

Bevægende ørkenblues og protestsange fra det nordlige Mali

Ahmed Ag Kaedys ørkenblues og protestsange tvang ham i eksil fra sit hjem i 2012. Siden er han blevet en inspiration for en hel generation af kunstnere, der bruger musik til at tale for frihed og fred. Oplev den mageløse maliske guitar-virtuos og sanger, når han fremfører sine nedbarberede, bevægende guitarkompositioner med dybe rødder i Tuareg-folkemusikken og stærke mindelser om ørkenens stilhed.

Den maliske Tuareg-guitarist og sanger Ahmed Ag Kaedy er en helt særlig musiker, som ud over at være bandleder i trioen Amanar de Kidal, med adskillige albums udgivet på det anerkendte Sahel Sounds-label, også optræder og udgiver musik i eget navn. Sammenlignet med de mere forstærkede versioner af traditionel ørkenblues, som man ofte hører den, er Ag Kaedys kompositioner rå, nedbarberede og uhyggeligt bevægende, og har dybe rødder i Tuareg-folkemusikken. Hans kraftfulde solooptrædener vækker stærke mindelser om den golde, støvede ørkens stilhed og frihed.

Ahmed Ag Kaedys historie er barsk og hans baggrund for musikken uomtvistelig. Han var børnesoldat under Malis nærmest konstante borgerkrig, men fandt sin vej ind i musikken. Ag Kaedy byttede sit gevær for en guitar og vendte tilbage til sit hjemsted, Kidal, i ørkenområdet i det nordlige Mali, hvor han også dannede Amanar de Kidal. Men som mange andre Tuareg-musikere har han ikke kunnet vende tilbage til sit hjem siden en alliance af islamistiske ekstremister i 2012 tog kontrol over området. De plyndrede Ag Kaedys hjem, brændte hans instrumenter og truede med at skære hans fingre af, hvis han vovede at spille igen. Ag Kaedy flygtede til hovedstaden Bamako i Malis frodige syd og han er blevet en inspiration for en hel generation af kunstnere, der bruger musik til at tale for fred og frihed.

Ahmed Ag Kaedy har gennem årene turneret i hele Afrika, Europa og Amerika og har for nylig færdiggjort Amanar de Kidals tredje album. Han har samarbejdet med europæiske musikere som de tyske afrofunkers Onom Ageno, som han tidligere har gæstet ALICE sammen med, samt de finske psych surfers The Shubie Brothers og den australske percussionist Will Guthrie. Når Ahmed Ag Kaedy optræder på ALICE er det som kraftfuldt soloact.

ALICE på Stairway
Mens vores koncertsal på Nørre Allé 7 renoveres, genhuses ALICE midlertidigt på Stairway i Vanløse.

Onsdag _06.03.24
Venue: Stairway
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 160 DKK + gebyr

Køb billet160 DKK