fbpx

10.06.2021

Black Metal

Afsky + Gabestok at URBAN 13

Torsdag d. 10. juni
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK inkl. gebyr
Facebook
Udsolgt

ALICE byder på black metal-brag på URBAN 13 med Afsky og Gabestok.

OBS: Den planlagte tour med Afsky og Grift er desværre aflyst. I stedet præsenterer ALICE koncert på URBAN 13 med Afsky og Gabestok på damme dato. Billetter til den oprindelige koncert refunderes automatisk, og der skal således købes ny billet til URBAN 13.

Koncerten foregår i URBAN 13. Unumm. Siddepladser (Corona-pas skal fremvises ved indgang)

Ole Luk har længe været et af hovednavnene på den danske black metal-scene med bandet Solbrud. Med solo-projektet Afsky tager han udgangspunkt i traditionel black metal, blandet med elementer fra folkemusik og doom samt en blanding af vildskab og melankoli.

Afsky så dagens lys tilbage i efteråret 2015 og udsendte i 2017 det første fuldlængde-album, “Sorg”, på Vendetta Records. I 2020 blev albummet fulgt op af det monumentale “Ofte Jeg Drømmer Mig Død”. Albummet er skrevet ud fra en række gamle danske digte og tekster af kunstnere som H.C. Andersen, Jeppe Aakjær og Emil Aarestrup, og kan ses, delvist som en hyldest, til den danske lyrik og de danske poeter, som Ole Luk så ofte i sine egne tekster, har ladet sig inspirere af, i såvel Afsky som Solbrud.

Albummet modtog fantastiske anmeldelser – både herhjemme og internationalt. “Et brag af en plade” skrev Politiken bl.a. og tildelte 5 hjerter. Afsky skulle have markeret udgivelsen med releasekoncert på ALICE – en koncert, der desværre blev aflyst grundet en vis global pandemi. Det er derfor med stor glæde, at vi nu kan byde velkommen til koncert med Ole Luk og hans medbragte band.

Gabestok er en af spydspidserne i et frodigt dansk black metal-miljø, der udspringer af det københavnske spillested med det i denne kontekst yderst passende navn: Mayhem. Stor opmærksomhed vakte opsamlingen “Korpsånd – An Introduction to the New Wave of DKBM” fra 2017. Gabestok har i dén grad formået at skabe et personligt take på black metal, samtidig med at de på mange måder taget musikken tilbage til det mest rå og primale udtryk med en punket lo-fi æstetik, kuldslåede vokaler og ulmende synth-klange. “En gang rådden, altid rådden” hedder deres seneste album, og det siger vist alt!