Udsolgt
Lørdag _26.09.20130 DKK + gebyr

AddisAbabaBand

Afrobeat og ethio-jazz

Kosmisk musik i storformat med dyb inspiration fra den afrikanske musiks ikoner. AddisAbabaBand indtager ALICE med hele 12 musikere på scenen og et brag af en fest.

OBS! ALICE følger myndighedernes retningslinjer vedr. COVID-19 nøje. Alle koncerter i august/september/oktober afholdes derfor med siddepladser og et stærkt begrænset antal billetter. Bemærk: fra 17. september til 1. oktober er der krav om, at natteliv i København lukker kl. 22 – dette gælder også koncertsteder. Koncerten med AddisAbabaBand er derfor rykket frem, så dørene åbner kl. 19.00 og koncerten starter kl. 20.00. Læs mere om vores COVID-19 tiltag her.

Det er en overvældende oplevelse, når det store orkester AddisAbabaBand giver den gas med deres groovy lyd. Selvom bandet har base i Aarhus, tager de publikum dybt ned i genrer som ethiojazz og afrobeat, tilsat en solid dosis funk og kosmisk jazz. Bandet har eksisteret siden 2010 og spillet et hav af koncerter, hvor repertoiret langsomt er blevet udforsket og udvidet. Musikken skrives i fællesskab og udfoldes som en glødende bastard af alt fra free jazz, psykedelisk rock, westcoast funk og traditionelle afrogrooves.

Markant i lydbilledet står en skarp og tight blæsersektion samt en stærk rytmegruppe med flere percussionister. Læg dertil brusende orgelklange, kosmiske fløjter og suggestive violintoner, og du har et band, der i sandhed skaber en kalejdoskopisk musikoplevelse med stor inspiration fra den afrikanske musiks ikoner som Mulatu Astatke, Fela Kuti og Ebo Taylor.

På deres seneste album fra 2019 har bandet lagt vægt på at eksperimentere med den allerede etablerede Addis-lyd. Afrobeat a la Skandinavien! Der er udvidet i genre-bredden, så bandet for alvor begynder at sætte en ny standard for hvad der er muligt at gøre med en stor besætning, kærlighed til afrikansk musik og en nordisk sensibilitet.

Albummet høstede fremragende anmeldelser. Bl.a. skrev JazzNyt om pladen: “Addisabababand laver både festlig og eftertænksom jazz og de er sammen med The Kutimangoes grunden til, at jeg uden at tøve påstår, at dansk afrojazz aldrig har lydt bedre. Det er skramlet og skarpt. Det er afro og Århus.”

Det bliver uden tvivl et brag af en fest, når bandet indtager ALICE.

Line-Up:

Jens Peter Møller (Bass), Mikkel Govertz (Guitar) Martin Madsen (Drums), Preben Kaels (Percussion/Violin/Megaphone), Feike Van Der Woude (Percussion), Christian Dietrichsen (Percussion),Olaf Brinch (Saxophones), Simon Gorm Eskildsen (Organ/Synth), Jesper Rasmussen (Guitar), Christian Tscherning (Trombone), Marco Dania (Saxophones/Flute), Scott Christian Westh (Trumpet)

Lørdag _26.09.20
Dørene åbner kl: 19:00
Koncerten starter kl: 20:00
Pris: 130 DKK + gebyr

Udsolgt130 DKK
Udsolgt